Du er her: AU » Om AU » Health » Aktuelt » restore-nyhed

Japansk forbindelse gavner forskning i tænder

Aarhus Universitet forseglede mandag en samarbejdsaftale med Graduate School of Dental Medicine fra det japanske Hokkaido University. Aftalen er et led i Institut for Odontologis mål om øget internationalisering.

13.11.2012 | Henriette Stevnhøj

Ellen Frandsen Lau

Der blev udvekslet gaver, da Aarhus Universitet og Hokkaido University underskrev samarbejdsaftale. Fra venstre: Ellen Frandsen Lau, Kuniaki Suzuki og Allan Flyvbjerg. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

Det er med gensidige forventninger om at høste hinandens viden og erfaringer, at Institut for Odontologi på Aarhus Universitet og Graduate School of Dental Medicine på Hokkaido University i Japan har indgået en samarbejdsaftale.

Aftalen, som mandag den 12. november 2012 blev underskrevet af Allan Flyvbjerg, dekan på Aarhus Universitet, Ellen Frandsen Lau, institutleder ved Institut for Odontologi, og Kuniaki Suzuki, dekan fra Hokkaido University, åbner op for, at de to universiteter kan samarbejde på en række områder – blandt andet med udveksling af studerende, ph.d.-studerende og ved at udveksle forskningserfaringer.

 For institutleder Ellen Frandsen Lau er det en særligt stor glæde at sætte sin underskrift på aftaledokumentet.

”Aftalen er vores første formelle samarbejde med et udenlandsk universitet. Selv om vores forskere er vant til at have internationale relationer, har det stor betydning for os, at vi nu som institut har en nær og forpligtende relation i Japan,” siger Ellen Frandsen Lau.

Frugtbart samarbejde

Dekan Kuniaki Suzuki, som aftenen før var landet i Danmark, er også begejstret for aftalen med Aarhus Universitet.

”Vi kan lære meget af vores danske kolleger. Vi oplever, at Danmark har stor betydning på den internationale scene for forskning i tandsundhed, og det er vores håb, at vi vil nyde godt af denne relation. Samtidig forventer vi, at vi med vores kompetencer og erfaring kan bidrage til et godt og frugtbart samarbejde," siger Kuniaki Suzuki.

Aftalen med det japanske universitet er helt i tråd med Aarhus Universitets strategi, som blandt andet har fokus på øget internationalisering.

”Det er en styrke for Institut for Odontologi at få denne aftale, da det udvikler deres forskning. Og det er til stor gavn både for os og for vores japanske kolleger at være fælles om viden og erfaring,” siger dekan Allan Flyvbjerg.

Yderligere oplysninger

Institutleder Ellen Frandsen Lau 
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Telefon: 8716 8157
ellen.frandsen@odontologi.au.dk

Health, Videnudveksling
Tags: Internationalisering.
plugin.tt_news ERROR:
No code given
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 17.09.2015

Numre

CVR: 31119103

EAN nummer for Faculty of Health: 5798000418370

Oversigt over specifikke EAN-numre på Health

Kontakt Health


E-post: Health@au.dk

Tlf: 8715 0000 (AUs hovednummer)

Pressekontakt