Du er her: AU Om AU  Health Aktuelt restore-nyhed

Psykiatri i Region Midtjylland er landets bedste

Dagens Medicin har kåret Aarhus Universitetshospital Risskov til Danmarks bedste psykiatriske hospital. 2. og 3. pladsen går til Regionspsykiatrien Viborg/Skive og Regionspsykiatrien Vest.

08.02.2013 | Lotte Fisker Jørgensen

Aarhus Universitet og Universitetshospital Risskov arbejdet tæt sammen om psykiatrisk forskning.

Regionrådsformand Bent Hansen erklærer sig både glad og stolt over kåringerne, og han glæder sig især over, at Danmarks bedste hospitaler kåres på baggrund af blandt andet kvalitetstal og brugertilfredsheden.

”Psykiatrien i Region Midtjylland har gennem de seneste år været gennem en del forandringer, og de flotte resultater viser, at vi er rigtigt godt på vej i den rigtige retning, og at de ting, vi har gjort, har den rigtige effekt,” konstaterer Bent Hansen.

Klinik og forskning hænger sammen

Aarhus Universitet har gennem tyve år samarbejdet med psykiatrien:

”På Aarhus Universitet føler vi os også stolte over denne kåring. Region Midtjylland og Aarhus Universitet har et helt specielt samarbejde, der ikke ses magen til andre steder. Vi har gennem mange år haft tradition for et tæt og integreret samarbejde inden for både somatikken og psykiatrien,” siger Allan Flyvbjerg, dekan på Aarhus Universitet, Health, og fortæller, at samarbejdet netop er blevet endnu tættere:

”I 2012 underskrev vi en aftale, hvor vi forpligter hinanden på at fortsætte og intensivere samarbejdet, så vi sammen kan skabe endnu bedre resultater for befolkningen – uanset om der er brug for hjælp til et brækket ben eller en psykisk sygdom.”

Bent Hansen fremhæver også den specialisering, der har fundet sted de senere år, og forskningsmiljøet, hvor der er stor fokus på at styrke den kliniske forskning, som en del af forklaringen på den flotte placering:

”Men vigtigst af alt skyldes de flotte placeringer alle tre steder, at vi har dygtige og engagerede ledere og medarbejdere. Og deres indsats får vi i høj grad brug for, når vi i de kommende år skal indfri hovedvisionen i den nye psykiatriplan om at bidrage til bedre behandling og længere liv til flere med psykisk sygdom,” siger Bent Hansen.


Fakta

Kåringen af Danmarks bedste hospitaler sker på baggrund af:

  • Kvalitetstal fra kliniske databaser
  • Undersøgelsen: Patienterne og de pårørende har ordet
  • Afstemning blandt sundhedsfaglige læsere af Dagens Medicin


Yderligere oplysninger

  • Dekan Allan Flyvbjerg, Aarhus Universitet, telefon: 8715 2034 / 5177 9548
  • Regionsrådsformand Bent Hansen, Region Midtjylland, telefon: 7841 0010 / 4031 3707
  • Direktør Gert Pilgaard Christensen, Psykiatri og Social, telefon: 7847 0004

 

Health, Priser
plugin.tt_news ERROR:
No code given