Helga og Peter Kornings Fond

Vejledning for ansøgninger til Helga og Peter Kornings Fond 2017:

• Ansøgninger indsendes KUN digitalt, og sendes pr. e-mail:
    Helga og Peter Kornings Fond
    C/O DELACOUR Advokatpartnerselskab
    Att.: Advokat Jakob Nielsen
    E-mail: jni@delacour.dk
  • Til brug for ansøgninger SKAL anvendes dette ansøgningsskema. Samtlige punkter i skemaet skal udfyldes.
  • Ansøgningsfrist: Ansøgninger skal være modtaget pr. e-mail senest den 1. november 2017 kl. 23.59.
  • Efter udløb af ansøgningsfristen, bedømmes de indkomne ansøgninger, og der træffes endelig beslutning om meddelelse af legater senest medio februar 2018. Der forventes uddelt legater i størrelsesordenen 500.000 for ansøgninger modtaget i 2017.
  • Ingen bevillinger fra fonden kan overstige kr. 25.000.-.
  • Ansøgere fra Aarhus-området kan søge om støtte til følgende formål:
    • Aktiv medvirken i lægevidenskabeligt møde i udlandet (abstract skal vedlægges)
    • Gennemførelse af lægevidenskabelige samarbejdsprojekter i udlandet
    • Faglig videreuddannelse og kurser i klinisk viden eller færdigheder i Danmark eller i udlandet indenfor hjerte- og karsygdomme og ortopædisk kirurgi. Der er tale om færdigheder eller indsigt, som man ikke kan opnå på sin egen arbejdsplads
    • Afholdelse af lægevidenskabelige konferencer eller symposier i Danmark, men ikke i udlandet
    • Lægevidenskabelig forskning, fortrinsvis vedrørende bevægeapparatet, cancer og hjertekreds- løbssygdomme, herunder driftsudgifter og indkøb af mindre apparatur.
  • Der gives ikke støtte til:
    Egen løn, løn til medarbejdere, trykning af publikationer, møder eller rejser som er afsluttede inden bevillingsdatoen medio februar 2018.
  • Ansøgningen skal skrives på dansk på skemaet og omfatter følgende:
    • Beskrivelse af formål, baggrund, motivation, plan for programmet og dets gennemførelse. Hvis der er tale om afholdelse af videnskabeligt møde omtales desuden nøjagtig dato, varighed og plan for mødet (højst 5 sider inkl. referencer). Hovedansøgers eget CV på højst 1 side, og ikke vejleders CV.
    • Liste over artikler (ikke abstracts) publiceret af hovedansøger de sidste 5 år. Medsend ikke særtryk eller manuskripter.
  • Udenlandske ansøgere, som ikke kan formulere en ansøgning på dansk, kan skrive den på engelsk.
  • Betingelser for tildeling:
    Bevillingsbeløbets anvendelse skal specificeres, og må ikke anvendes til overhead.
    Hvis ansøger har modtaget støtte til samme formål fra anden side, skal dette straks oplyses til sekretariatet. Eventuelt ikke anvendte midler skal returneres til fonden. 1 måned efter projektets afslutning skal bevillingshaver fremsende et kort regnskab for midlernes anvendelse.
  • Bedømmelsesudvalget består af:
    Lektor ved Institut for Folkesundhed, Ph.D. Kristian Overgaard, overlæge dr. med. Aage Nørgaard og advokat Jakob Nielsen.

Fonden støtter kun ansøgninger fra ansøgere, som arbejder i Aarhus området og som er tilknyttet forskningsinstitutioner i Aarhus området. Den støtter projekter, som foregår i Aarhus området – på hospitaler og universitetet, uanset om ansøger bor i andre byer i Danmark. Bopæl i Aarhus området er ikke tilstrækkeligt, dersom projekterne foregår andetsteds i Danmark. Hvis projekterne finder sted i andre byer end Aarhus, f. eks. i udlandet, er det en forudsætning for bevilling, at ansøger er tilknyttet en forskningsinstitution eller -gruppe i Aarhus området.

Ansøgninger som ikke overholder ovenstående krav til formalia og indhuld kan IKKE forventes behandlet.