Gener, celler og molekyler

Genetik

Forskningen i genetik på AU, Health beskæftiger sig med sammenhængen mellem generne og sygdomme ved blandt andet at studere stamceller, fertilitet, infertilitet, fosterudvikling og celleudvikling.

Cellemembraner

Hver en celle i vores krop er omgivet af en hinde, som kaldes en biomembran. Biomembranen kontrollerer cellens liv, og derfor er det vigtigt at opnå kendskab til, hvordan membranen fungerer. 

Molekylær diagnostik

Forskningen i molekylær diagnostik tager sit udgangspunkt i disciplinerne biokemi, molekylærbiologi og cellebiologi. Der skabes ny viden om, hvordan man kan optimere metoderne til at identificere sygdomme og give en langt mere specifik diagnose og behandling.

Forskningen inden for disse områder på AU, Health foregår på Institut for Biomedicin og ved en række forskningscentre. Her arbejder forskningsgrupper fokuseret inden for specialiserede områder af forskningen med genetik, cellemembraner og molekylær diagnostik. Du kan læse mere om de specifikke forskningsområder via linkene nedenfor.

Forskningsområder

Klinisk Medicin

Kontakt

Institut for Biomedicin
E-mail: biomed@au.dk
Web: biomed.au.dk

Institut for Klinisk Medicin
E-mail: clin@au.dk
Web: clin.au.dk


Mere viden

Find en ekspert inden for et bestemt forskningsområde, eller brug søgefunktionen til at finde frem til en specifik forskningspublikation.