Debatmøde:

Eksperternes ansvar i mediernes coronadækning

5. november 2020 kl. 16.30-18.00

Både forskere og journalister stod på ubetrådt grund, da coronapandemien gjorde sit indtog i starten af året. Mens politikerne samlede sig om fanen, skulle medier og eksperter navigere i ekstrem usikkerhed, enormt ansvar og massiv bevågenhed.

• Hvor kritiske bør journalisterne være?
  • Kan relationen mellem ekspert og journalist blive for tæt?
  • Skal eksperten altid stille op?

De spørgsmål og mange flere har to kvalitative projekter fra Constructive Institute og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole stillet til eksperter og journalister. Hør svarene og deltag i debatten sammen med to af de professorer, der er blevet danmarkskendte i medierne, på debatmødet om eksperternes ansvar mediernes i coronadækning den 5. november kl. 16.30-18.00.

Hvis du vil deltage i mødet, skal du huske at tilmelde dig.

Fakta om mødet

• Tid: 5. november 2020 kl. 16.30-18.00
  • Sted: Merete Barker-auditoriet, bygning 1253, lokale 211

Corona og sikkerhed

På AU lever vi op til myndighedernes retningslinjer om afstand og hygiejne. Som deltager i arrangementet kan du derfor være sikker på, at antallet af tilstedeværende lever op til de gældende anbefalinger.

16.30Velkomst ved Lars Bo Nielsen, dekan, AU Health

Oplæg: Journalisternes oplevelse af at dække corona

10 journalisters oplevelser af dilemmaer og udfordringer med at navigere i flodbølgen af forskning og information om COVID-19

v/ Inger Knude Larsen, lektor, Danmarks Medie og Journalisthøjskole og Kresten Roland Johansen, lektor, Danmarks Medie og Journalisthøjskole

Oplæg: Eksperterne evaluerer coronadækningen

10 universitetsprofessorers dom over de første måneders mediedækning

v/ Tine Rud Seerup, redaktør, DR P1, og Kasper Kaasgaard, redaktør, Altinget, begge fellows fra Constructive Institute

Debat: Hvad har medier og eksperter lært siden foråret?

Med Lars Østergaard, professor i infektionssygdomme ved Aarhus Universitet og ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital og Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi, Aarhus Universitet

17.45Afrunding og tak for i dag

Tilmeld dig

Gå hjem møde om ekspertens ansvar i coronadækning

Oplysninger om dig

Dine personoplysninger

Ved at bruge tilmeldingsformularen accepterer du, at Aarhus Universitet opbevarer og behandler de personoplysninger, du giver os i forbindelse med tilmeldingen. Dine personoplysninger opbevares i det omfang, det er nødvendigt for at kunne behandle tilmeldingen, og de vil blive slettet efter behandling. Læs mere i vores privatlivspolitik.