Nyhedsarkiv (-januar 2015)

Øget synlighed og bedre udnyttelse af faciliteterne skal gøre det lettere at tiltrække flere kliniske forsøg til Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital.

17.11.2014 | Forskning

Fælles CTU skal sikre flere kliniske forsøg

Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital samler den 1. januar 2015 alle kliniske forskningsenheder under navnet Aarhus University Hospital Clinical Trial Unit.

Et nyt registerstudie fra Aarhus Universitet og Hospitalsenheden Horsens viser, hoftebrudspatienter får bedre behandling på mindre hospitalsafdelinger sammenlignet med store afdelinger.

05.11.2014 | Forskning

Større er ikke altid bedre

Hoftebrudspatienter får bedre behandling og har lavere dødelighed på mindre hospitalsafdelinger. Det er den overraskende konklusion i et stort registerstudie, der har sammenlignet data fra danske hospitaler.

Det bliver denne gruppe, som skal være med til at afgøre hvilket firma, der skal levere partikelacceleratoren til det kommende Dansk Center for Partikelterapi (DCPT). (Foto: Tonny Foghmar, Aarhus Universitetshospital)

05.11.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Ét skridt nærmere partikelterapi i Aarhus

Tre internationale firmaer afleverede i dag deres bud på, hvad partikelacceleratoren til det kommende Dansk Center for Partikelterapi (DCPT) skal koste.

Det er ældre generationer af COX2-hæmmere, der nu kædes sammen med øget risiko for dødsfald i forbindelse med et slagtilfælde.

05.11.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Gigtmedicin kædes sammen med dødsfald

Udbredte præparater mod gigt og smerter øger risikoen for at dø af et slagtilfælde. Det viser et nyt stort registerstudie med mere end 100.000 patienter.

Professor, overlæge Steen Bønløkke Pedersen står i spidsen for den nye undersøgelse.

28.10.2014 | Forskning

Rødvinsstof styrker knoglerne

Stoffet resveratrol, der findes i blandt andet rødvin, kan ifølge ny aarhusiansk forskning øge knogleopbygningen. Den ny viden kan giver håb for patienter med knogleskørhed.

Per Hove Thomsen er til dagligt tilknyttet Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center som professor og overlæge. Med sin  udnævnelse som  koordinerende klinisk lærestolsprofessor bliver han viceinstitutleder på Institut for Klinisk Medicin.

21.10.2014 | Health, Navne

AU og AUH får ny koordinerende klinisk lærestolsprofessor inden for psykiatrien

Den 1. november 2014 tiltræder professor, dr.med. Per Hove Thomsen som ny koordinerende klinisk lærestolsprofessor i psykiatri på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Musik er følelser, fortæller hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust. Han forsker i, hvad der sker med folk, der hører musik.

06.10.2014 | Navne , Bevilling

Millionbevilling: Når hjerneforskning spiller sammen med musikken

Hjerneforsker og jazzmusiker Peter Vuust fra AU og AUH forsker i, hvordan musik påvirker hjernen. Han har netop modtaget 52 millioner kroner fra Danmarks Grundforskningsfond til et helt nyt grundforskningscenter: Danmarks Grundforskningsfonds Center for ’Music In the Brain’ (MIB).

Viser resultater 8 til 14 ud af 596

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste