Nyhedsarkiv (-januar 2015)

Jens Peter Nørgaard har specialiseret sig i urologi og børnekirurgi og vil kombinere adjungeringen med sin nuværende rolle i Ferring Pharmaceuticals i København, hvor han har været ansat siden 1997.

25.09.2014 | Health, Navne

Medicinsk forskningschef bliver adjungeret professor på AU

Jens Peter Nørgaard er blevet tilknyttet Aarhus Universitet som adjungeret professor. Til daglig er han medicinsk forskningschef i urologi. Han forsker i, hvad det betyder for børn og voksnes søvn, når de tisser i sengen om natten.

Det danske CPR-register er et unikt redskab til forskning i sygdomsforløb.

08.09.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Forskere kortlægger CPR-fordele

Det danske CPR-register er en guldgrube for sundhedsforskningen, men potentialet udnyttes ikke fuldt ud. Det mener aarhusianske forskere, der som de første har kortlagt, hvordan det danske CPR-system kan udnyttes i sundhedsvidenskabelig forskning.

Rubins Spin-Neto har netop modtaget European Association of Dento-Maxillo-Facial Radiology’s forskningspris.

02.09.2014 | Health, Priser

Tandlæge fra AU modtager international pris

Ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, Rubens Spin-Neto modtager pris for sin forskning i billeder optaget med en CBCT-scanner. Forskning, der på sigt skal sikre, at patienter bliver udsat for minimal røntgenstråling, når de bliver scannet hos tandlægen.

27.08.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Endometriose kan forårsage smerter i områder uden endometriose

Resultaterne af en ny forskningsundersøgelse, lavet i et samarbejde mellem Endometriose Foreningen, Aarhus Universitetshospital og Aalborg og Aarhus Universitet kan være med til at forklare symptom- og smertebilledet ved kvindesygdommen endometriose.

Mogens Johannsen har modtaget 2 millioner kr. til sin forskning i biologisk aldring.

21.08.2014 | Health, Bevilling

AU-professor modtager bevilling til forskning i biologisk aldring

Mogens Johannsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på 2 millioner kr. fra Veluxfonden til sin forskning i biologisk aldring.

For første gang har forskere kortlagt, hvilke diagnoser samtlige akutte medicinske patienter i løbet af et år har fået.

21.08.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Mange udskrives uden en diagnose

Ny forskning viser, at hver fjerde medicinske patient, der indlægges akut, forlader hospitalet uden at have fået stillet diagnose.

Steffen Filskov Sørensen er den første dansker, som modtager legatet fra International Association for the Study of Lung Cancer.

15.08.2014 | Health, Navne , Bevilling

Forsker får internationalt legat til forskning i lungekræft

Læge og ph.d.-studerende Steffen Filskov Sørensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået tildelt en økonomisk håndsrækning til sin forskning i lungekræft.

Viser resultater 15 til 21 ud af 596

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste