Nyhedsarkiv (-januar 2015)

En teknologi, der er udviklet på Aarhus Universitet, gør det muligt at reparere arvemassen på en ny måde ved hjælp af manipulerede viruspartikler.

25.05.2014 | Health

HIV kan klippe-klistre i arvemassen

Aarhus Universitet har udviklet en teknologi, der bruger HIV-virus som et redskab i kampen mod arvelig sygdom – og på sigt også imod HIV-infektion. Teknologien kan reparere arvemassen på en ny og mere sikker måde.

Eskild Petersen MSO i tropemedicin og parasitologi har lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse på AU og AUH.

22.05.2014 | Navne

AU og AUH får professor i tropemedicin

Overlæge, dr.med. Eskild Petersen har netop holdt tiltrædelsesforelæsning og er nu klinisk professor i tropemedicin og parasitologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Professor Henrik Toft Sørensen er ny formand for KOR.

21.05.2014 | Navne

AU-professor i spidsen for dansk registerforskning

Henrik Toft Sørensen er netop blevet valgt som formand for et nyt Koordinerende Organ for Registerforskning, KOR. Formålet med KOR er at styrke dansk registerforskning.

Aarhus-forskernes model for ATP8A2-flippasens transportmekanisme. Flippasemolekylet er det store grå, og man ser fedtmolekylet med blå ”hale” bevæge sig langs en åben kanal i proteinet, hvor der også findes vandmolekyler (røde kugler med hvide pletter).

21.05.2014 | Health, Institut for Biomedicin, Forskning

Forskningsgennembrud baner vej for forståelse af alvorlige sygdomme

Ny grundforskning afdækker, hvordan kroppens celler transporterer fedt. Defekter i mekanismen kan føre til alvorlige neurologiske sygdomme, leversygdom og ufrivillig barnløshed, og den nye viden er et vigtigt skridt på vejen til at forstå og behandle sygdommene.

Jesper Melchjorsen, ny doktor fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q.

20.05.2014 | Health, Institut for Klinisk Medicin, Navne

Ny doktor i immunforsvar og virus

Jesper Melchjorsen er blevet doktor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans doktorafhandling beskæftiger sig med forskning i kroppens immunforsvar og i, hvordan det reagerer over for vira og bakterier.

Professor i blærecancer og robotkirurgi Jørgen Bjerggaard Jensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Urinvejskirurgisk Afdeling K.

20.05.2014 | Health, Institut for Klinisk Medicin, Navne

Ny Aarhus-professor skal styrke forskningssamarbejdet

Jørgen Bjerggaard Jensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny professor i en delestilling mellem Aarhus og Holstebro. Professoratet skal fremme forskningssamarbejdet på tværs af Region Midtjylland.

Thomas Corydons bevilling fra Riisfort Fonden. skal gå til forskning i øjensygdommen AMD.

20.05.2014 | Health

Bevilling skal sætte spot på øjensygdom

Thomas Corydon fra Aarhus Universitet har netop modtaget 125.000 kroner fra Riisfort Fonden. Bevillingen skal gå til forskning i øjensygdommen AMD.

Viser resultater 50 til 56 ud af 596

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste