Nyhedsarkiv (-januar 2015)

Aarhusianske forskere kan nu dokumentere, at patienter, der har bestemte mutationer i deres kræftsvulst, vil få en meget aggressiv form for blærekræft.

19.05.2014 | Forskning

Mutationer i kræftsvulster kommer og går

En århusiansk forskergruppe afslører, hvordan kræftceller ændrer karakter, efterhånden som en kræftsvulst udvikler sig, og hvorfor nogle kræftsvulster udvikler sig meget aggressivt

Læge Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Risskov - Forskningsenheden, Afdeling P.

15.05.2014 | Health, Navne , Bevilling, Institut for Klinisk Medicin

Millioner til forskning i ADHD

Søren Dinesen Østergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 2,1 millioner kroner fra Lundbeckfonden. Med bevillingen vil Søren Dinesen Østergaard undersøge sammenhængen mellem arv og miljø i relation til risikoen for at udvikle ADHD.

Postdoc Eva Greibe, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling.

13.05.2014 | Health, Navne , Institut for Klinisk Medicin

Ph.d.'er hædret for sin evne til at formidle

Eva Greibe fra Health har netop modtaget beskeden om, at hun er en af vinderne af Informations Ph.d. Cup 2014. Ph.d. Cup er en konkurrence i at formidle ny dansk forskning ud til en bredere offentlighed.

Lektor Bo Løfgren, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin - Center for Akutforskning.

13.05.2014 | Health, Navne , Priser, Institut for Klinisk Medicin

Ung forsker får talentpris

Bo Løfgren, der er forsker på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, modtager torsdag den 15. maj Erhoff Fondens talentpris 2014. Prisen bliver tildelt yngre talentfulde forskere, som har bidraget med omfattende og original forskning inden for det biomedicinske felt.

Hvilke fordele og ulemper giver det at få henholdsvis en læge eller sygeplejerske i røret, spørger forskerne.

08.05.2014 | Health

Aarhus-forskere kortlægger akut-telefonen og lægevagten

Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet har fået 8,2 millioner kroner fra TrygFonden til at se nærmere på, hvordan der henvises til behandling, når borgerne får brug for akut lægehjælp.

Jørgen Aagaard er netop blevet ansat på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital som adjungeret i klinisk epidemiologisk psykiatri.

01.05.2014 | Navne

AU og AUH får adjungeret professor i klinisk epidemiologisk psykiatri

Jørgen Aagaard er netop blevet ansat på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital som adjungeret professor. Han skal styrke forskningen inden for psykiske sygdomme.

30.04.2014 | Health

Kan MR-skanning afsløre farlig åreforkalkning?

MR-skanning kan muligvis bidrage til at finde de alvorlige former for åreforkalkning, der kan udvikle sig til blodpropper.

Viser resultater 57 til 63 ud af 596

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste