Nyhedsarkiv (-januar 2015)

Den store scanner installeres i de nye forsknings- og undervisningsfaciliteter i Aarhus Universitets bygninger på Nørrebrogade. Foto: Göran Schömer.

30.04.2014 | Health

Minister indvier nye forskningsfaciliteter i Aarhus

Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen indvier på mandag nye forsknings- og undervisningsfaciliteter på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Det nye scanningsudstyr er noget af det første af sin art og findes kun få steder i verden.

Lise Wogensen Bach, Prodekan for Talentudvikling ved Health.

29.04.2014 | Health, Talentudvikling, Uddannelsespolitik

Vi skal sikre vækstlaget

Med en ny rekrutteringspolitik sætter Health fokus på vækstlaget. Målet er at rekruttere de dygtigste forskertalenter og etablere tydelige og sammenhængende karriereveje.

Jens Peter Gøtze fra Aarhus Universitet har, sammen med professor Jesper Hastrup Svendsen fra Københavns Universitet, fået Odd Fellow Ordenens Forskerpris på 250.000 kroner.

29.04.2014 | Navne , Priser

Prestigefyldt forskerpris til professor fra Aarhus Universitet

Jens Peter Gøtze, professor på Aarhus Universitet, har modtaget Odd Fellow Ordenens Forskerpris. Prisen får han sammen med en kollega for deres forskning i hjertet.

Reservelæge, ph.d. og postdoc Esben Søndergaard (t.v.) og læge, ph.d. og postdoc Jakob Appel Østergaard (t.h.), begge fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling MEA.

25.04.2014 | Health, Institut for Klinisk Medicin, Navne , Bevilling

Aarhus-forskere hædret med legat fra Diabetesforeningen

Jakob Appel Østergaard og Esben Søndergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget et legat fra Diabetesforeningen for deres forskning.

Pernille Lassen fik Donal Hollywood-prisen, som blev uddelt for første gang. 
Den anden prismodtager er Thomas Ravkilde. Han modtog Jack Fowler-prisen for bedste abstrakt inden for fysik og teknologi.

24.04.2014 | Health, Navne

Aarhusianske kræftforskere hædret

To forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har hver modtaget en international pris for deres kræftforskning.

Lektor Kim Mouridsen fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab og MINDLab.

24.04.2014 | Health, Navne , Institut for Klinisk Medicin

En million kroner til forskning i hjernekræft

Kim Mouridsen fra Aarhus Universitet har modtaget en million kroner fra Lundbeckfonden. Pengene skal gå til at forbedre behandlingen af patienter med hjernekræft.

Ved at bruge ultralyd kan lægerne nøjes med at stikke en patient én gang.

22.04.2014 | Forskning

Mange patienter stikkes unødvendigt mange gange

Ultralyd øger træfsikkerheden, når lægen skal ramme en blodåre med en nål.

Viser resultater 64 til 70 ud af 596

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste