Aarhus-forskere modtager bevillinger fra Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd har netop uddelt forskningsmidler til en samlet sum af over 40 millioner kroner. Fire af bevillingsmodtagerne er forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Det Frie Forskningsråd, bevillinger, Health, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital.
Fire forskere fra Health er netop blevet offentliggjort som modtagere af bevillinger fra Det Frie Forskningsråd. Arkiv: AU Kommunikation.

I alt 25 forskertalenter har modtaget økonomisk støtte fra Det Frie Forskningsråd, Sundhed og Sygdom (FSS). Den økonomiske håndsrækning går til delestillinger inden for Det Frie Forskningsråd, Sundhed og Sygdom samt til yngre forskertalenter, postdocer.

Fire Health-forskere modtager bevillinger

Trine Hyrup Mogensen fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q har modtaget en bevilling på 1.204.636 kroner til en FSS-delestilling i Danmark for sin forskning i virusinfektioner i centralnervesystemet.

Tanja Tvistholm Sikjær fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin har modtaget en bevilling på 327.730 kroner til en FSS-delestilling i Danmark. Hun forsker i patienter, der lider af en sygdom med ingen eller nedsat produktion af biskjoldbruskkirtelhormon.

Postdoc Mette Laursen fra Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin har modtaget en postdoc-bevilling på 2.087.780 kroner. Hun får bevillingen for sin forskning i den dødelige sygdom tuberkulose.

Michael Skovdal Rathleff fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin har modtaget en postdoc-bevilling på 2.040.816 kroner. Hans forskning beskæftiger sig med forreste knæsmerter hos børn og unge.


Fakta om bevillingerne

  • FSS-Delestillingerne er delt op, så seks måneder om året bliver tilegnet et forskningsprojekt, og så den øvrige tid bliver tilbragt i en klinisk ansættelse.
  • Postdoc-bevillinger gives til yngre forskere og har til formål at give dem de bedste betingelser for at levere gode forskningsresultater på højeste niveau.
  • Det Frie Forskningsråd, Sundhed og Sygdom offentliggjorde onsdag den 12. februar 2014 i alt 25 navne på modtagere af deres bevillinger.
  • Den samlede sum for bevillingerne er på cirka 43,3 millioner kroner.

Læs mere


Yderligere oplysninger

Trine Hyrup Mogensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q
trine.mogensen@dadlnet.dk

Tanja Tvistholm Sikjær
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 8949 7740
tanja.tvistholm.sikjaer@ki.au.dk

Postdoc Mette Laursen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Direkte telefon: 8716 7579
ml@biophys.au.dk

Michael Skovdal Rathleff
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 9932 1111
MSR@SUNDHED.AU.DK