Aarhus Universitetshospital er Danmarks bedste - igen

Aarhus Universitetshospital bliver i dag kåret som landets bedste hospital af nyhedsavisen Dagens Medicin.

Kvaliteten af behandlinger og undersøgelser har været en afgørende faktor for, at Aarhus Universitetshospital i dag kåres som Danmarks bedste hospital.
Kvaliteten af behandlinger og undersøgelser har været en afgørende faktor for, at Aarhus Universitetshospital i dag kåres som Danmarks bedste hospital.

For syvende år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig Danmarks bedste blandt de store hospitaler. På andenpladsen i samme kategori kommer Odense Universitetshospital og på tredjepladsen Rigshospitalet.

Aarhus Universitetshospital får 13 førstepladser blandt de 68 undersøgelser og behandlinger, som blev vurderet i konkurrencen. Desuden får hospitalet 12 andenpladser og 9 tredjepladser.

Behandling er af højeste kvalitet

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data om kvaliteten af behandlingerne og undersøgelserne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data om patienttilfredshed samt en omdømmeanalyse, hvor Dagens Medicins læsere har vurderet de danske hospitaler.

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne og undersøgelserne, der er afgørende for, hvilket hospital der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 80 procent.

Kåringen af AUH glæder sundhedsdekan og professor Allan Flyvbjerg fra Aarhus Universitet, Health.

”Jeg er på patienternes vegne glad og stolt. Det er intet mindre end imponerende, at vi trods sengelukninger, besparelser og reorganisering i forbindelse med det store sygehusbyggeri fortsat kan holde føringen,” siger Allan Flyvbjerg.

Simpel opskrift på succes

Dekanen er særligt glad for, at kvaliteten af behandlingen vægter endnu tungere i år, end ved de tidligere kåringer. Og til spørgsmålet om, hvad der er opskriften på den fortsatte succes, svarer han:

”Det tætte samarbejde mellem universitetshospital og universitet og et ufravigeligt fokus på at levere den bedste forskning, den bedste uddannelse og den bedste patientbehandling er den simple forklaring på, hvorfor vi lykkes,” forklarer Allan Flyvbjerg.

I årets konkurrence om at blive Danmark Bedste Hospital måtte Aarhus Universitetshospital kæmpe om førstepladsen med Odense Universitetshospital. Men det lægger ikke en dæmper på glæden hos Gert Sørensen, der er hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital.

”Jeg er enormt glad og stolt over, at vi igen er blevet kåret til Danmarks Bedste Hospital,” siger Gert Sørensen.

Og dekanen supplerer:

”Fair konkurrence er en rigtig god ting, og jeg tror, at det er sundt, at vi hele tiden bliver holdt til ilden og fortsat er fokuserede på at arbejde endnu hårdere på at forbedre vore tilbud til borgerne,” siger Allan Flyvbjerg, som samtidig vil benytte lejligheden til at takke de ansatte for indsatsen.

”Der skal lyde en stor tak til alle ansatte, på alle niveauer, på såvel universitetshospitalet som i universitetsregi. Uden deres indsats ville vi ikke være i stand til at kunne bryste os som landets bedste behandlere inden for en lang række sygdomme. En dyb respekt og en tak skal lyde herfra,” slutter dekanen.  

Yderligere oplysninger

Dekan og professor Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Direkte tlf. 5177 9548
dean.health@au.dk


Læs en reportage fra kåringen og se videoen fra arrangementet på Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.