Bachelor i folkesundhedsvidenskab valgt til Editors’ Choice

Studerende fra Aarhus Universitet blev på en international konference i epidemiologi valgt til Editors’ Choice. Med udnævnelsen følger udsigten til at få sine resultater publiceret i et videnskabeligt tidsskrift.

Det var blandt 650 internationale forskere, at Mette Lise Kronborgs bachelorprojekt blev udvalgt til Editors' Choice.
Det var blandt 650 internationale forskere, at Mette Lise Kronborgs bachelorprojekt blev udvalgt til Editors' Choice.

Hun har netop afleveret sit bachelorprojekt i folkesundhedsvidenskab, og nu er Mette Lise Kronborg altså blevet valgt til Editors’ Choice. Det skete på en international konference i epidemiologi Aarhus på lige fod med 650 forskere fra hele verden.

”Jeg er glad og havde nogle meget inspirerende og spændende dage på konferencen og mødte dygtige forskere fra hele verden. Måske også derfor var jeg både overrasket - og lidt stolt - over at ende med at blive udvalgt som en af de tre til Editor's Choice,” fortæller Mette Lise Kronborg.

Hun blev udvalgt af Peter Allebeck, som er redaktør af European Journal of Public Health. Han begrundede valget med, at Mette Lise Kronborgs projekt var relevant, originalt og nyt fundet på.

”Vi brugte en sundhedsintervention rettet mod én bestemt aldersgruppe som en form for naturligt eksperiment,” forklarer hun.

Desuden roste redaktøren opsætningen og læsevenligheden af posteren.

”For mig er det overvældende, at mit bachelorprojekt er blevet til så meget, og det er samtidig et kæmpe skulderklap for det arbejde, som jeg har lagt i det. Jeg er heldig med at have en virkelig dygtig vejleder”, siger hun om udnævnelsen, der har givet hende mod på at fortsætte med mere epidemiologisk forskning.

Læs mere om, hvordan Mette Lise Kronborg har oplevet det at skulle være med på en international konference i det næste nummer af Omnibus.

Yderligere oplysninger

Studerende Mette Lise Kronborg
Institut for Folkesundhed
Direkte telefon: 5126 9180 
mettelisekronborg@gmail.com