Depressionsforsker bliver adjungeret professor på Aarhus Universitet

Connie Sanchez Morillo er blevet tilknyttet Aarhus Universitet som adjungeret professor. Til daglig er hun ansat som forsker på Lundbeck Research i New Jersey, USA, og hendes fokusområde er forskning i depression.

Connie Sanchez Morillo  forsker i de biologiske mekanismer bag sygdomme i centralnervesystemet, og i hvordan denne viden kan anvendes til udvikling af bedre lægemidler.
Connie Sanchez Morillo forsker i de biologiske mekanismer bag sygdomme i centralnervesystemet, og i hvordan denne viden kan anvendes til udvikling af bedre lægemidler.

Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet har netop fået Connie Sanchez Morillo tilknyttet som adjungeret professor i eksperimentel neurofarmakologi. Hun er ansat som forsker ved Lundbeck Research i New Jersey, USA, og forsker i de biologiske mekanismer bag sygdomme i centralnervesystemet, og i hvordan denne viden kan anvendes til udvikling af bedre lægemidler. Hendes fokusområde er forskning i depression og udvikling af medicin mod sygdommen.

”Jeg er beæret over, at universitetet på denne måde anerkender kvaliteten af min forskning. Det er mit håb, at jeg gennem professoratet kan være med til at øge synergien mellem den anvendte forskning, som jeg gennem min industriforskning repræsenterer, og universitetets grundforskning,” siger Connie Sanchez Morillo.

Hun håber, at hendes forskning kan være med til at forbedre de behandlingsmuligheder, som patienter med en depression i fremtiden bliver tilbudt.

”En bedre forståelse af sygdommen, og den måde medicinen virker på, vil forhåbentlig give mulighed for at udvikle medicin, som i højere grad tilgodeser den enkelte patients behov,” forklarer Connie Sanchez Morillo.

Connie Sanchez Morillo har siden 1981 arbejdet i Lundbecks forskningsorganisation og har en doktorgrad i farmaci fra Danmarks Farmaceutiske Universitet i København.

Yderligere oplysninger

Dr. Pharm Connie Sanchez Morillo
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin 
Direkte telefon: +1 201 406 5412
cs@lundbeck.com