Det Translationelle Cancernetværk inviterer til årsmøde

Den 24. september 2024 afholder Det Translationelle Cancernetværk sit andet årsmøde, hvor forskere fra alle afkroge af Aarhus Universitet samles til en dag i cancerforskningens tegn. Arrangementet er åbent for alle ved tilmelding.

Årsmødet i Det Translationelle Cancernetværk finder sted tirsdag den 24. september fra 14.30-19.00 på Aarhus Universitetshospital og er åbent for alle interesserede.
Årsmødet i Det Translationelle Cancernetværk finder sted tirsdag den 24. september fra 14.30-19.00 på Aarhus Universitetshospital og er åbent for alle interesserede. Foto: Simon Fischel, AU Health.

Flere end 45.000 danskere får årligt stillet en kræftdiagnose, og kræft er den hyppigste dødsårsag på landsplan. Og Det Translationelle Cancernetværk arbejder for at hjælpe både danske og udenlandske kræftpatienter ved at oversætte de nyeste opdagelser fra grundforskning til klinisk praksis med henblik på at skabe nye og bedre behandlinger.

Fakta om årsmødet i Det Translationelle Cancernetværk

  • Tid og sted: 24. september 2024 fra kl. 14.30-19.00 på Aarhus Universitetshospital
  • Keynote speakers: Professor Ester Hammond fra Oxford University i England og professor Mattias Belting fra Lund University i Sverige.
  • Yderligere info om årsmødet: Find hele programmet her, og tilmeld dig via cancernetværkets hjemmeside senest den 17. september 2024.
  • Yderligere info om netværket: Læs mere om Det Translationelle Cancernetværk på netværkets hjemmeside (på engelsk).

Få indblik i den nyeste kræftforskning

Til årsmødet, som foregår på Aarhus Universitetshospital, er der planlagt et bredt program med keynote-præsentationer fra Professor Ester Hammond fra Oxford University i England og professor Mattias Belting fra Lund University i Sverige.

Desuden kan du opleve præsentationer fra en lang række forskere fra Aarhus Universitet. Emnerne favner alt fra kirurgi til immunologi, fra stråling til cirkulerende tumor-DNA og fra laboratoriet til patienternes aktuelle situation.

Netværket opfordrer især yngre forskere til at deltage med poster-præsentationer, som bliver bedømt af førende eksperter på området. Og på dagen uddeles desuden en pris for ”Bedste poster-præsentation”.

Signe Borgquist er én af to forpersoner for Det Translationelle Cancernetværk, og hun er meget begejstret for programmet til netværkets andets årsmøde.

"Vi har i år igen sammensat et spændende program, som både inkluderer eksterne gæster og en bred repræsentation af forskere fra Health. Jeg ser frem til at møde nye kollegaer og få indsigt i den banebrydende kræftforskning, der foregår både på og uden for fakultetet – meget af det er helt sikkert nyt for mig," siger hun.

Martin Roelsgaard Jakobsen, den anden forperson for netværket, håber, at mødet vil kunne inspirere til øget samarbejde netværkets medlemmer imellem, særligt når det gælder fondsbevillinger og centerprojekter.

"Det ville være fantastisk at kunne tage emner op, der er vokset frem på tværs af institutter og forskningsområder, men som alle deler en fælles interesse inden for cancerforskning. Jeg vil være meget tilfreds, hvis årsmødet kan blive startskuddet til nye tværfaglige forskningsprojekter, der kan føre til nye gennembrud," fortæller han.

Læs mere og tilmeld dig årsmødet via cancernetværkets hjemmeside.

Kontakt

Netværkskoordinator Anja P. Einholm
Aarhus Universitet, Health – Fakultetssekretariatet
Telefon: 93 50 84 08
Mail: ape@au.dk