Dopingforsker får Kulturministeriets forskningspris

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte tirsdag den 7. december 2021 Kulturministeriets forskningspris, Julius Bomholt-prisen, til lektor Ask Vest Christiansen fra Institut for Folkesundhed. Prisen får han for sin forskning i brugen af præstationsfremmende stoffer i fitnessmiljøerne.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte prisen til Ask Vest Christiansen ved et arrangement på Aarhus Universitet, hvor prismodtagerens kolleger og samarbejdspartnere deltog. Foto: Marjun Danielsen, AU Foto.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte prisen til Ask Vest Christiansen ved et arrangement på Aarhus Universitet, hvor prismodtagerens kolleger og samarbejdspartnere deltog. Foto: Marjun Danielsen, AU Foto.

Lektor og sektionsleder Ask Vest Christiansen forsker i doping både i eliteidrætten og blandt motionister, og han regnes blandt de førende forskere inden for sit felt – nationalt og internationalt. Ask Vest Christiansen har i sin forskning bl.a. fokus på brugen af anabole steroider i fitnessmiljøer, hvorfor han undersøger de motiver, værdier og forestillinger, som får især unge mænd til at bruge præstationsfremmende stoffer.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen håber, at Ask Vest Christiansens forskning, som han bl.a. præsenterer i bogen ”Motionsdoping. Styrketræning, identitet og kultur”, vil give inspiration og værktøjer til at forhindre brugen af doping i fitnessmiljøer. Derfor hædres han nu med Julius Bomholt-prisen.

Læs mere om Ask Vest Christiansens forskning i artiklen ”Drop fordommene om den hårdtpumpede rocker: Disse typer bruger steroider.” på Videnskab.dk, hvor han også diskuterer emnet med journalist Jeppe Øvig i en podcast.


Om prisen

Julius Bomholt-prisen er Kulturministeriets forskningspris til anerkendelse og fejring af fremragende forskningsindsatser på Kulturministeriets område. Prisen tildeles én gang årligt for et værk eller en samling artikler, der repræsenterer nyskabende forskning, som er publiceret inden for de seneste tre år.

Prisen er opkaldt efter Danmarks første kulturminister, Julius Bomholt, og med den følger en medalje i bronze skabt af billedkunstner Morten Stræde.


Kontakt

Lektor og sektionsleder Ask Vest Christiansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 27 78 28 33
Mail: avc@ph.au.dk