International pris til forsker fra Aarhus

Per Kallestrup fra Aarhus Universitet har modtaget Vasco da Gamas pris 'Being Young Staying Young' Award. Det er første gang, at prisen bliver uddelt, og Per Kallestrup modtager prisen for sit vedholdende store engagement i Vasco da Gama Movement og for at have udviklet udvekslingsprogrammet ’Hippokrates’.

Per Kallestrup fra Aarhus Universitet har modtaget Vasco da Gamas pris 'Being Young Staying Young' Award.
Per Kallestrup fra Aarhus Universitet har modtaget Vasco da Gamas pris 'Being Young Staying Young' Award.

I en årrække har Per Kallestrup været en aktiv bidragsyder til foreningen Vasco da Gama Movement, som er en europæisk arbejdsgruppe for nye og kommende praktiserende læger. Det engagement er han netop blevet honoreret for med prisen 'Being Young Staying Young'.

Prisen får Per Kallestrup fordi han har ydet et værdifuldt og vigtigt bidrag til Vasco da Gama Movement. I begrundelsen står der blandt andet, at han ikke bare har bidraget til men også afgørende påvirket udviklingen i foreningen i en positiv retning, han inspirerer mange og er ansvarlig for etableringen af udvekslingsprogrammet Hippokrates.

Selv er Per Kallestrup beæret over, at modtage prisen, som er blevet uddelt for første gang i foreningens historie.
” Jeg er glad for at kunne bidrage både til forskningen og til at udvikle uddannelsen, især er jeg stolt af Hippokrates, som vedvarende medvirker til at inspirere og skabe grobund for nye engagementer. Det fungerer som en brobygger mellem unge innovative entusiaster og ældre erfarne praksislæger. Desuden skaber det udvikling af vores fag på tværs af grænser” fortæller han.

Udvekslingsprogrammet blev lanceret i 2000, og formålet var at kombinere faglig og kulturel dannelse.

”Livet er fuld af rejser og vores professionelle dannelse er en af disse rejser. Vi startede i 2000 med 5 deltagende lande og  25 praksisser og siden er programmet støt vokset til nu at omfatte26 lande og over 100 praksisser,” siger Per Kallestrup, som i øjeblikket arbejder ved Center for Global Sundhed, Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og i sin lægepraksis Skødstrup Lægepraksis.

Yderligere oplysninger

Lektor, Ph.d.,Praktiserende Læge Per Kallestrup
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobiltelefon: 20926528
per.kallestrup@ph.au.dk

Se evt mere om prisen her: http://www.globalfamilydoctor.com/News/VDGMawardtoPerKallestrup.aspx