Marianne Breinhild Johansen er ny studiechef på Health

Den 1. august 2014 tiltrådte Marianne Breinhild Johansen stillingen som ny studiechef på Health.

Marianne Breinhild Johansen er ny studiechef på AU Health.
Marianne Breinhild Johansen er ny studiechef på AU Health.

Med en fortid som blandt andet studierektor på teknisk gymnasium, leder for studienævnssekretariatet på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet og senest koordinerende leder for det studieadministrative område i campusbyerne udenfor Odense på Syddansk Universitet, føler Marianne Breinhild Johansen sig klar til at indtage stillingen som studiechef på Health.

”Alting er jo stadig nyt. Men nu har jeg mødt de fleste af medarbejderne i studieadministrationen på Health, og jeg kan mærke, at det her bliver rigtig godt, ” siger hun på sin første arbejdsdag og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at beskæftige mig med studieadministration på det sundhedsvidenskabelige felt. Selvom jeg har erfaring med studieadministration kommer jeg til at bruge meget tid på at lytte og opsøge viden hos medarbejderne omkring mig,” fortæller hun.

En del af universitetsbyen

Som ny studiechef skal Marianne Breinhild Johansen sikre, at Healths ca. 4.000 studerende har de bedst mulige rammer lige fra optagelse til indskrivning, vejledning om både SU og uddannelsesforløb, eksamensplanlægning, udvikling af uddannelserne, kvalitetssikring, akkreditering og lignende.

”Vi skal i samarbejde finde ud af, hvordan det studieadministrative arbejde kan gøres lettere. Vi er her for de studerendes skyld og skal sætte os i deres sted. Det kræver dialog og sparring mellem både de studerende, VIP’erne og TAP’erne så vi i sidste ende finder frem til de bedste løsninger, ” siger Marianne Breinhild Johansen.

Implementeringen af studiefremdriftsreformen bliver en af de første opgaver Marianne Breinhild Johansen skal forholde sig til.

”Reformen skal rent studieadministrativt implementeres. Vi skal informere de studerende om de nye regler, der er blevet vedtaget, og vi skal sidde klar til at rådgive dem, sådan at de ikke ender på dybt vand med hensyn til at kunne gennemføre deres uddannelse,” siger hun.

Marianne Breinhild Johansen bor i Mårslet. Hun elsker Aarhus og har boet i byen i over 30 år. Det var også på Handelshøjskolen i netop Aarhus, at hun i sin tid uddannede sig til statsautoriseret tolk og translatør i engelsk.

Yderligere oplysninger

Studiechef Marianne Breinhild Johansen
AU studier Health
marianne@au.dk
Direkte telefon: 2366 2337