Ny professor i sundhedsøkonomi på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet har netop ansat Jes Søgaard som professor i sundhedsøkonomi. Ansættelsen skal styrke universitetets profil inden for området.

Nyansat professor i sundhedsøkonomi ved Aarhus Universitet, Jes Søgaard.
Nyansat professor i sundhedsøkonomi ved Aarhus Universitet, Jes Søgaard.

Forskning i sundhedstjeneste og sundhedsøkonomi har været Jes Søgaards fokus, siden han i 1981 blev uddannet som kandidat i socialvidenskab. Og nu er han blevet ansat som professor i en delestilling i sundhedsøkonomi på Aarhus Universitet. Det er ikke første gang, Jes Søgaard lægger vejen forbi universitetet. I perioden 1984-1987 var Jes Søgaard adjunkt ved det daværende Socialmedicinsk Institut ved Aarhus Universitet.

Jes Søgaard har også undervist på Aarhus Universitet, blandt andet på uddannelsen Master of Public Health med særligt ansvar for uddannelsens samfundsvidenskabelige indhold.

Stærk sundhedsøkonomisk ekspertise

Sundhedsdekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg, glæder sig over ansættelsen af Jes Søgaard, som er tiltrådt stillingen den 1. september 2013.

”Healths målsætning er at forbedre befolkningens sundhedstilstand og medvirke til, at alle patienter får den bedste og mest skånsomme behandling. Det mål nås gennem det meget tætte samarbejde, Aarhus Universitet har med Region Midtjylland og flere af regionens kommuner,” fortæller Allan Flyvbjerg og understreger, at det i den sammenhæng er vigtigt, at Aarhus Universitets ekspertise inden for det sundhedsøkonomiske forskningsfelt bliver så stærkt som muligt.

Dekanen er overbevist om, at ansættelsen af Jes Søgaard vil skærpe denne samfundsmæssigt vigtige kompetence ved universitetet.

”Med ansættelsen af Jes Søgaard sender vi samtidig et bevidst signal til det politiske system om aktivt at ville medvirke til at løse de store sundhedsøkonomiske udfordringer, kommunerne og regionerne i stigende grad står overfor,” siger han.

Jes Søgaard har forfattet en lang række videnskabelige artikler, og han har desuden bidraget med en række kapitler til forskellige lærebøger.

I 1994 modtog Jes Søgaard prisen Årets Sundhedstjenesteforsker fra Helsefondet.

Yderligere oplysninger

Professor Jes Søgaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 2147 6952
jes.sogaard@gmail.com