Ny uddannelse i mindfulness

Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet udbyder nu en uddannelse i mindfulness-baseret stress reduktion, der som den eneste i Europa er etableret i samarbejde med de amerikanske pionerer inden for mindfulness.

Den nye MBSR-uddannelse er baseret på de metoder, som har en forskningsmæssig dokumenteret effekt.

Omfattende forskning har vist, at mindfulness-baseret stress reduktion (MBSR) er en effektiv metode over for symptomer på stress, angst og depression – blandt syge såvel som raske. Mange oplever desuden, at metoden fører til forbedret livskvalitet og velvære.

Men til trods for den veldokumenterede virkning af MBSR og en øget efterspørgsel blandt behandlere og patienter, så er der mangel på veluddannede MBSR-behandlere i Danmark.

"Kvaliteten af uddannelserne i mindfulness-baseret stress reduktion i Danmark har hidtil været svingende. Derfor starter vi nu en uddannelse, der svarer til den amerikanske MBSR-uddannelse og er baseret på de metoder, som har en forskningsmæssig dokumenteret effekt," siger psykolog Jacob Piet, der er en af hovedkræfterne bag den nye uddannelse.

International certificering

Det er Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser ved Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, der udbyder den nye uddannelse i mindfulness-baseret stress reduktion. Desuden har Trygfonden bevilget 2,4 mio. kr. til opstart af uddannelsen.

"Uddannelsen er som den eneste i Europa etableret i samarbejde med Center for Mindfulness ved University of Massachusetts Medical School i USA, hvor MBSR er udviklet. Centeret er grundlagt af Jon Kabat-Zinn, som er en af pionererne inden for mindfulness."

Det første hold på den nye uddannelse i MBSR begynder 14. november. Uddannelsen er opbygget i moduler og kvalificerer til, at deltagerne kan søge om international certificering i MBSR gennem Center for Mindfulness i USA.

Overlæge Lone Fjorback og psykolog Jacob Piet, der begge har skrevet Ph.D. om mindfulness, er ansvarlige for uddannelsen.


Læs mere

Læs mere om uddannelsen på www.mindfulness.au.dk


Yderligere oplysninger

Psykolog Jacob Piet, Ph.D.,
Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser
Telefon: 61 33 45 04
jacobpj@psy.au.dk