Nyansat professor skal være med til at løse gåder om diabetes

Daniel Witte er netop blevet ansat som professor på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Her skal han fortsætte sin forskning i diabetes.

Den hollandske forsker, Daniel Witte er netop blevet ansat som professor på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.
Den hollandske forsker, Daniel Witte er netop blevet ansat som professor på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.

Hvorfor får så mange diabetes? Hvorfor dør langt færre af sygdommen? Hvordan finder vi dem, der er i risiko for at udvikle sygdommen? Hvordan forebygger vi? Det er nogle af de spørgsmål, den nyansatte professor Daniel Witte skal være med til at besvare i samarbejde med kollegerne på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

Daniel Wittes professorat bliver finansieret af det Danske Diabetes Akademi, og både han, forskningsfeltet, universitetet og instituttet er udvalgt efter en meget grundig proces.

”Der har været meget stor interesse for at få professoratet, og vores internationale rådgivningsråd var enige om, at en professor i diabetes epidemiologi og demografi kunne give dansk diabetesforskning et yderligere løft," siger Diabetes Akademiets direktør Tore Sønne Christiansen.

Diabetesbyrden skal reduceres

Professoratet blev placeret på Institut for Folkesundhed, og her glæder de sig til samarbejdet med Daniel Witte.
”Vi tror på, at vi med Daniel Witte hos os kan udnytte den viden, der findes i offentlige registre og etablerede kohorter endnu mere og endnu mere sofistikeret end hidtil," siger professor Anneli Sandbæk fra instituttet.

Hun peger på, at vi er kommet langt i Danmark med at optimere behandlingen af diabetes, men at vi – med de mange nye diabetikere både herhjemme og på verdensplan - er nødt til at finde nye angrebsflader for at reducere byrden af diabetes.

Daniel Witte er hollænder – men han tidligere arbejdet i fire år på Steno Centret i København - og han kommer til Aarhus fra Luxemborg, hvor han har været leder af et stort projekt ”The Luxembourg Cohort.”

Han er uddannet som læge på universitet i Utrecht I 2000, blev specialist i klinisk epidemiologi i 2002 og ph.d. i 2003. Hans forskningsfelt har altid været diabetes og komplikationerne ved sygdommen, også i årene 2003 til 2008, hvor han var tilknyttet University College London.

Yderligere oplysninger

Professor Daniel Witte
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Tlf.: +31 6284 23150
daniel.witte@au.dk