Nyudnævnt professor vil hjælpe de yngste patienter

Nyudnævnt professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Henning Olsen, forsker i medfødte misdannelser i urinveje og kønsorganer hos børn. Hans ambition er at mindske de gener, som børn med medfødte misdannelser er udsat for.

Nyudnævnt professor Henning Olsen.
Nyudnævnt professor Henning Olsen.

Henning Olsen har en medicinsk doktorgrad fra Aarhus Universitet og er til daglig tilknyttet Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Urinvejskirurgisk Afdeling K.

Han er tilknyttet Aarhus Universitet som professor i børneurologi og beskæftiger sig primært med medfødte lidelser i urinveje, nyrer, urinleder, blære, urinrør og kønsorganer hos børn. Målet med Henning Olsens forskning er at mindske generne ved operative indgreb på børn, som er født med lidelserne.

”Mit forskerteam og jeg arbejder på at udvikle teknikker, hvor robotter assisterer. Og så rekonstruerer vi blærer med medfødte misdannelser og rådgiver forældre til børn med tvetydigt køn. Endelig arbejder vi med at beskrive funktionelle forstyrrelser hos børn med rygmarvslidelser og misdannede kønsorganer,” fortæller den nyudnævnte professor.

Til gavn for børnene og deres familier

Henning Olsen og forskerteamets resultater vil gavne børn, hvor nyre- eller vandladningsfunktionen er nedsat, og børn, som er født med blæremisdannelser, rygmarvsbrok og/eller misdannelser af kønsorganerne. Ud over at hjælpe børn med medfødte lidelser håber Henning Olsen også at kunne hjælpe børnenes pårørende.

”Børneurologi er et meget lille speciale, men de lidelser, vi behandler i vores team, har store personlige konsekvenser for vores små patienter og ikke mindst for deres familier. Og selvom professoratet er en titel, anser jeg det mest som en funktion til at styrke børneurologien nationalt og internationalt,” fortæller Henning Olsen.

Professoratet er et stillingsfællesskab mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland og Hildur og Dagny Jakobsens Mindefond.

Henning Olsen er født den 16. maj 1956 i Flensborg.

Yderligere oplysninger

Speciallæge, dr.med. L. Henning Olsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Urinvejskirurgisk Afdeling K
Direkte telefon: 8949 5930
henning.olsen@ki.au.dk