Parodontose-forsker hædret med international pris

Lektor Gustavo Nascimento fra Aarhus Universitet bliver hædret med en international pris som anerkendelse for sit imponerende forskningsbidrag inden for tand-, mund- og kraniofacial-området.

Lektor Gustavo Nascimento modtager prisen Centennial Emerging Leader Award for sit imponerende forskningsbidrag inden for sammenhængen mellem parodontitis og sygdomme andre steder i kroppen. Foto: Health Kommunikation

Den verdensomspændende organisation The International Association for Dental Research (IADR) har i anledning af sit 100 års jubilæum indstiftet prisen Centennial Emerging Leader Award. Gustavo Nascimento fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed modtager den nye pris, fordi han, trods sin unge alder, allerede har bidraget betragteligt til den orofaciale forskningsverden og har potentiale som forskningsleder til at tegne fremtidens globale forskning inden for tænder, mund og kæbe.

Gustavo Nascimento forsker i sygdomme i tænder og mundhule, og særligt i sammenhængen mellem parodontitis (parodontose) og sygdomme andre steder i kroppen. Lige nu undersøger han bl.a., om betændelsestilstande i munden påvirker lugte- og smagssansen. Gustavo Nascimento har arbejdet over hele verden og har stadig mange internationale forskningssamarbejder. Det er også medvirkende til de imponerende forskningsresultater og den internationale anerkendelse.

Med prisen Centennial Emerging Leader Award følger 5.000 dollars.

Kontakt

Lektor Gustavo Nascimento
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mobil: 53 76 61 43
Mail: ggn@dent.au.dk