Psykiatrieksperter kommer til Aarhus

Otte internationale topforskere holder sammen med entertaineren Farshad Kholghi foredrag, når den psykiatriske forskningsenhed, Translational Neuropsychiatry Unit, den 19. september inviterer til åbningssymposium i Risskov.

Neuropsyikatrisk forskning er i fokus, når TNU, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, holder åbningssymposium d. 19. september.
Neuropsyikatrisk forskning er i fokus, når TNU holder åbningssymposium d. 19. september

Der er lagt op til både underholdning og fordybelse, når talerne ved TNUs åbningssymposium stiller skarpt på neuropsykiatrisk forskning i et translationelt perspektiv. Skuespiller, foredragsholder og forfatter Farshad Kholghi bidrager med en personlig beretning om angst, mens fremtrædende forskere fra den internationale scene med ekspertise inden for translationel forskning fokuserer på forskning inden for det genetiske, molekylære og dyreeksperimentelle felt.

”TNU prioriterer den genetiske, dyreeksperimentelle og molekylærbiologiske forskning, som via en translationel tilgang og i samarbejde med de kliniske afdelinger på Aarhus Universitetshospital Risskov og internationale samarbejdspartnere muliggør en praktisk anvendelse af forskningsresultaterne til forbedring af forebyggelse og behandling af psykiske sygdomme,” siger professor Gregers Wegener, der sammen med Dorthe Eggertsen leder forskningsenheden.

Translational Neuropsychiatry Unit (TNU) blev etableret som forskningsenhed under Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet den 1. april 2013 og har afsæt i den forskning, som fandt sted i det tidligere Center for Psykiatrisk Forskning, Region Midtjylland.

Symposiet er åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.  


Praktiske oplysninger

Dato
Fredag den 19. september 2014

Tid
Kl. 12 – 18

Sted
Auditoriet, indgang 30
Aarhus Universitetshospital Risskov
Skovagervej 2
8240 Risskov

Se programmet på TNU's hjemmeside www.tnu.au.dk


Yderligere oplysninger

Professor, dr.med. Gregers Wegener
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Translationel Neuropsychiatry Unit
Telefon: 7847 1112
wegener@clin.au.dk

Afdelingsleder Dorthe Eggertsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Translationel Neuropsychiatry Unit
Telefon: 7847 1101 
dorthe.eggertsen@clin.au.dk