Ny doktor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital

Jens Georg Hansen er specialist i almen medicin og har netop afsluttet sin forskning med en doktorafhandling i akut bihulebetændelse.

Læge og klinisk lektor Jens Georg Hansen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling.
Læge og klinisk lektor Jens Georg Hansen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling.

Jens Georg Hansen har i tidsrummet fra 1991 til 2011 udført projekter og forskning til sin netop afsluttede doktorafhandling om akut rhinosinuit, som i almindelig tale er bedre kendt som akut bihulebetændelse. I de 20 år, hvor Jens Georg Hansen har beskæftiget sig med den almindelige og meget hyppige sygdom, har han undersøgt, hvordan sygdommen bliver diagnosticeret hos den praktiserende læge, og hvordan den bliver behandlet der.

Derfor er det i sidste ende patienterne, som har sygdommen, der kommer til at få gavn af hans forskning.

”Min forskning kan give et mere præcist billede af akut rhinosinuit i almen praksis, så den praktiserende læge kan finde de patienter, der kan have gavn af behandling med antibiotika. Samtidig vil praktiserende læger få bedre værktøjer og metoder at arbejde med – metoder, som både er simple, og som allerede er tilgængelige i klinikken,” fortæller den nyudnævnte doktor.

Jens Georg Hansen forsvarede sin doktorafhandling fredag den 29. november 2013.

”Jeg har fundet det spændende og udfordrende at afslutte mit lange forskningsforløb med en doktorafhandling. Det har været en proces, det har lært mig utroligt meget,” fortæller Jens Georg Hansen.

Titlen på afhandlingen er: Akut Rhinosinutis (ARS). Diagnostik og behandling af voksne i almen praksis.

Jens Georg Hansen er født den 22. december 1945 i Bagsværd og bor i dag i Aalborg med sin kone.

Yderligere oplysninger

Læge, klinisk lektor Jens Georg Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling
jgha@dce.au.dk