Det kardiovaskulære netværk

I takt med at vi opnår bedre behandlingsresultater, overlever flere patienter med hjerte-kar-sygdomme og bliver dermed ældre med deres hjertesygdom. Det giver den udfordring, at mange patienter foruden hjertesygdommen efterhånden også lider af flere andre sygdomme.

Denne kombination af hjertesygdom og andre sygdomme kaldes multimorbiditet – en tilstand, der forværrer hjertesvigt.

Netværkets grundlæggende formål er at afklare mekanismer og forbedre behandlingen af hjertesygdomme, som leder til hjertesvigt. Vi udforsker derfor miljømæssige påvirkninger og arvelige forhold med en særlig opmærksomhed på mulitmorbiditet.

Det er netværkets ambition, gennem radikal nytænkning og innovation, at blive bedre til at behandle patienter med hjerte-kar-sygdomme individuelt (”personalised medicine”). Netværket arbejder strategisk og systematisk med at øge samarbejdet mellem basal forskning, klinisk forskning, sundhedstjenesteforskning og klinik i hele Region Midt. På denne måde ønsker vi at skabe større viden samt forbedret kvalitet og effektivitet af den individuelle patientbehandling gennem en translational strategi.Andet årsmøde afholdes d. 9. september 2021