Ny professor forsker i behandling af blærekræft
Nyudnævnt professor ved Aarhus Universitet, Lars Dyrskjøt Andersen, forsker i molekylære analyser af blærekræft. Analyser, som på sigt kan forbedre behandlingen.

Hans forskning bygger på molekylære analyser af tumorvæv, blod og urinprøver, som er indsamlet fra patienter med blærekræft over en lang årrække. Og analyserne af det omfattende materiale vil Lars Dyrskjøt Andersen omsætte til praksis, så resultaterne kan anvendes til klinisk brug til gavn for patienterne.
”Helt konkret kan det eksempelvis være analyser til tidlig påvisning af sygdom via blod- eller urinbaserede tests eller monitorering af, om patienter udvikler aggressiv cancer,” fortæller den nyudnævnte professor.
Til gavn for samfundet
Og det er ikke kun patienterne, som får glæde af Lars Dyrskjøt Andersens landevindinger inden for sit forskningsfelt.
”Blærekræft er en stor byrde for både patienterne og sundhedssystemet generelt. Ved at udvikle de nye og bedre molekylære tests bliver behandlingen af blærekræft mere målrettet og effektiv. Det er en stor fordel for den enkelte patient samt for samfundet generelt,” siger Lars Dyrskjøt Andersen.
Lars Dyrskjøt Andersen tiltrådte stillingen som professor i translationel forskning inden for molekylær blærekræft den 1. februar 2013.
Professoratet er finansieret af Aarhus Universitet i samarbejde med The John and Birthe Meyer Foundation og af EU bevillinger.
Lars Dyrskjøt Andersen er født den 20. januar 1973 i Vodskov og bor i dag i Odder.
Yderligere oplysninger
Professor Lars Dyrskjøt Andersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Molekylær Medicinsk Afdeling (MOMA)
Direkte telefon: 7845 5320
lars@ki.au.dk