Ph.d. -studerende fra AU modtager priser i Sydafrika

To ph.d.-studerende fra Institut for Odontologi på Aarhus Universitet har vundet 1. og 2. præmie ved international prisuddeling i Cape Town i Sydafrika.

Lilja K. Dagsdottir og Akiko Shimada er ph.d.- studerende ved Institut for Odontologi på Aarhus Universitet. De forsker begge i kroniske ansigtssmerter på sektionen for Klinisk Oral Fysiologi. Og ved International Association for Dental Research (IADR) i Cape Town, Sydafrika, modtog de to ph.d.-studerende hæder for deres forskningsprojekter. Akiko Shimada modtog 1. præmien, mens Lilja K. Dagsdottir modtog 2. præmien i Neuroscience Wiley-Blackwell Publishing Young Investigator Research Award.

”Jeg er utrolig beæret over at vinde prisen. Men som et japansk ordsprog siger, skal man ikke slappe af på sin vagt, selv efter en sejr. Så jeg vil forske videre, og forfølge min nysgerrighed indenfor feltet,” siger Akiko Shimada.

Lilja K. Dagdottir er også meget beæret over at modtage prisen.

”At flere synes, at det arbejde vi laver er vigtigt, spændende og innovativt, er en stor ære. Den positive omtale har også gjort andre forskere nysgerrige og opmærksomme på vores arbejde på Aarhus Universitet” siger Lilja K. Dagsdottir.

Mange har ansigtssmerter

I dag lider tusindevis af danskere af smerter i ansigtet. De kan være opstået efter ansigtstraumaer, nerveskadigelse, operationer eller være en anden form for smerter som f.eks. kæbeleds og muskelsmerter. Nogle akutte smerter udvikler sig til kroniske ansigtssmerter, som er til stor gene for patienterne.

Akiko Shimada har undersøgt, hvilken effekt indtag af et bestemt tilsætningsstof (monosodium glutamat) har på raske forsøgspersoners, samt patienters ansigtssmerter. Lilja K. Dagsdottir har undersøgt, hvordan smertemekanismerne fungerer ved smerter i ansigtet, og hvordan folk opfatter, at de ser ud, når de har kroniske smerter.

Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Akiko Shimada
Institut for Odontologi – Oral fysiologi
akiko.shimada@odont.au.dk

Ph.d.-studerende Lilja K. Dagsdottir
Institut for Odontologi – Oral fysiologi
lkd@odont.au.dk