Studerende giver Aarhus et sundhedstjek

Igen i år sætter et netværk af unge studerende fra Aarhus Universitet fokus på folkesundheden hos byens borgere. Det gør de gennem arrangementet SUNDdag, som i år har særligt fokus på motivation.

SUNDdag løber af stablen den 9. juni 2013 fra kl. 11-17 på Tangkrogen i Aarhus. Arrangementet er åbent for alle. Det koster ikke noget at deltage.
SUNDdag løber af stablen den 9. juni 2013 fra kl. 11-17 på Tangkrogen i Aarhus. Arrangementet er åbent for alle. Det koster ikke noget at deltage.

SUNDdags ambition er at samle al relevant information om sundhed på ét sted som alternativ til de mange forskellige informationskilder, der blandt andet er opstået via internettet. Og arrangørerne bag projektet er ikke i tvivl om, at de har større chance for at gøre en forskel ved at give kompetent information og vejledning på et niveau, hvor man møder borgerne der, hvor de er.

I år er der ikke kun fokus på at informere borgerne om sundhed. De skal også motiveres.

”Det er ofte manglende motivation og inspiration, der hæmmer folk i at leve et sundere liv. Det er ikke nok blot at fortælle, hvad folk skal spise, og hvor ofte de skal dyrke motion. Det er lige så vigtigt at forklare, hvorfor det er nødvendigt for at give dem et skub med på vejen,” fortæller Johanne Lyhne, medicinstuderende fra Aarhus Universitet, Health og formand for SUNDdag.

Sundhedsguruer og madentusiaster

Det er lykkedes arrangørerne bag dagen at tiltrække store navne som sundhedsguruen Chris MacDonald, der for tiden er at se i programmet U–Turn på DR1 samt hjerneforsker Peter Lund Madsen, som blandt andet er kendt fra programmet Hjernemadsen. De skal begge holde oplæg om sundhed og motivation, og arrangørerne er sikre på, at lige præcis disse oplægsholdere kan være med til at give et bedre helhedsbillede af sundhed.

På Tangkrogen i Aarhus er der på dagen mulighed for at få et gratis sundhedstjek og for at snakke med blandt andet Diabetesforeningen, Hjerteforeningen og Scleroseforeningen. Derudover kan man få motionsvejledning og gode kostråd fra Sanna Banana og KøkkenNinjaerne, deltage i en yogatime, lære at lave sunde desserter, alternative grillmenuer og endda spinne med Chris MacDonald.

Alt i alt er der lagt op til en dag, hvor alle kan få gode råd fra eksperter og vejledning til en sundere livsstil.

Spinningtime med Chris MacDonald

Gå ind på www.sunddag.nu, hvis du vil læse mere om, hvordan du deltager i en spinningtime med Chris MacDonald den 9. juni 2013.

Yderligere oplysninger

Medicinstuderende og formand for SUNDdag Johanne Lyhne
Mobil: 2291 0740
sunddag@gmail.com


Fakta om SUNDdag

  • SUNDdag er en stor sundhedsfremmende event, som er arrangeret af AU-frivillige på tværs af studieretninger, først og fremmest fra AU, Healths retninger.
  • Arrangementet blev afholdt for første gang sidste år. I år er arrangementet større og har fornem opbakning fra blandt andre sundhedsminister Astrid Krag, regionsrådsformand Bent Hansen og dekan ved Health Allan Flyvbjerg og en række sponsorer. Og store navne som Chris MacDonald og Peter Lund Madsen er på programmet.
  • Gruppen bag SUNDdag tæller mere end 50 frivillige studerende fra Aarhus.