10 EN Tekst

[Translate to English:] Tekst

[Translate to English:]

”Vil du gerne vide mere om fremtidens Universitetsby, så kig indenfor i vores nye besøgscenter.”

Sådan lyder opfordringen fra Jørgen Lang, der er direktør i Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS), som udvikler arealerne og bygningerne i Universitetsbyen i samarbejde med Aarhus Universitet. Han uddyber:

”Målet med besøgscenteret er at skabe et rum, hvor medarbejdere, studerende, naboer og andre interesserede, har mulighed for at komme og følge med i processen og få en fornemmelse af, hvordan Universitetsbyen kan komme til at se ud, når den står færdig. Og til det har vi taget flere forskellige virkemidler i brug”.

Det kan du opleve

Midt i besøgscenteret står en stor 3D-model af Universitetsbyen i polystyren, og i hjørnet kører et slideshow med billeder fra byggepladsen. På væggene hænger 8 store billeder med flotte visualiseringer af Universitetsbyen, som den kan komme til at se ud i 2025.

Derudover har besøgscenteret også sin egen værtinde – eller kustode om man vil – der står klar til at svare på spørgsmål om Universitetsbyen og om det igangværende arbejde med at omdanne området.

Et visit i besøgscenteret byder også på en virtuel rundtur i Universitetsbyen anno 2025. Via Augmented Reality er det nemlig muligt at stå på det centrale torv i Universitetsbyen og få en fornemmelse af fremtidens campus.