Ny klinisk professor i kæbekirurgi

Sven Erik Nørholt er tiltrådt en stilling som klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han beskæftiger sig med kæbeoperationer og sygdomme i kæbeknoglerne.

Sven Erik Nørholt, nyudnævnt klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Sven Erik Nørholt er udnævnt som klinisk professor i maksillofacial kirurgi - et forskningsfelt inden for tandlægeverdenen, hvor specialet er tænder, mund og kæber. Mere specifikt forsker han i afvigende kæbevækst og forskellige former for sygdomme i kæbeknoglerne.

Når en kæbe vokser forkert, kan det blandt andet skade tyggefunktionen hos patienten. Ved at anvende en særlig teknik, knogleforlængelse, kan Sven Erik Nørholt og forskerholdet bag rette op på den afvigende vækst i kæberne. På samme tid er teknikken for visse typer af patienter mere skånsom og giver et mere stabilt resultat efter det kirurgiske indgreb.

Sven Erik Nørholts forskning inden for afvigende kæbevækst har til formål at udvikle nye behandlingsmetoder for patienterne og dokumentere, at behandlingerne også er effektive.

”Målgruppen for min forskning er specielt patienter med svært afvigende kæbevækst, for eksempel på grund af følger fra læbeganespalte eller børneleddegigt og syndromer i ansigt og kæber. Ved at anvende knogleforlængelse, som i fagsprogstermer hedder ’distraktions-osteogenese’, kan patientens tyggefunktion nærme sig et normalt niveau,” fortæller den nyudnævnte professor.

Sven Erik Nørholts andet forskningsfelt er sygdomme i kæbeknoglerne. Forskningen i de sygdomme er specielt tilegnet patienter, som har skader efter kræftbehandling, eller som har betændelser i kæbeknoglerne.

Sven Erik Nørholt er født den 23. april 1965 i Aarhus. Han bor i Holme sammen med sin kone og har tre børn.

Yderligere oplysninger

Overtandlæge, professor, ph.d. Sven Erik Nørholt
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Tand-, mund- og kæbekirurgisk Afdeling O
Direkte telefon: 7846 2970
Mobiltelefon: 5363 4556
svenoe@rm.dk