Netværk om personlig medicin

I personlig medicin tilpasses behandling og forebyggelse til den enkelte patients genetik, miljø og livsstil. Målet er at behandle en række forskellige sygdomme mere effektivt og med færrest mulige bivirkninger - spændende fra kræft, hjerte-kar- og immunsygdomme til diabetes og psykiske lidelser.

Internationalt udvikler personlig medicin-området sig i højt tempo, og i Danmark kan vi bidrage med en unik adgang til sundhedsdata fra de veludbyggede danske registre, nationale biobanker og genetiske databaser.

Derfor har vi skabt et netværk, hvor vi kan stimulere banebrydende forskning og forskningsbaseret undervisning inden for det fagligt brede område og sammen arbejde for, at udviklingen hurtigst muligt kommer patienter og samfund til gavn.

Netværket spænder fagligt bredt på tværs af universitetets fakulteter og Aarhus Universitetshospital og favner flere regionale, nationale og internationale initiativer. Medlemmerne er eksperter inden for områder som blandt andet genetik, molekylær biologi, bioinformatik, supercomputing, epidemiologi, farmakologi, jura og etik.

Arrangementer i netværket

Steno Thursdays Global

En månedlig seminarserie med internationale diabeteseksperter.