Aarhus Universitet lancerer nye faciliteter til spinout-virksomheder

Aarhus Universitet står stærkt på spinout-området – særligt inden for life science. Fra efteråret 2024 styrker universitetet området yderligere og tilbyder forskere adgang til topmoderne faciliteter midt på campus med ideelle forhold til at opdyrke og udvikle life science-virksomheder.

Foto: Jens Hartmann Schmidt, AU Foto

Aarhus Universitet er i den europæiske superliga, når det gælder kommercialisering af forskning inden for life science-området. Siden 2015 har universitetets spinouts tiltrukket mere end to milliarder kroner fra investorer, og hvert år ser vi banebrydende forskningsprojekter forvandle sig til spritnye farma-, biotek- og medicovirksomheder.  

Fra oktober 2024 satser universitetet yderligere på området og lancerer en såkaldt life science hub i Universitetsbyen ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik. Her kan forskere inden for alle områder af life science leje sig ind og få adgang til laboratorier med højtspecialiseret udstyr, kontorpladser, administrativ og teknisk support og meget mere.  

Det nye tiltag får ros fra innovationsprofessor ved Institut for Biomedicin Claus Elsborg Olesen, som ud over at sidde med i en referencegruppe for life science hubben også har mange års erfaring med at stifte og drive spinouts.

”Virksomheder, som vokser ud af universitetets forskning, er i sagens natur videnstunge, og de lever af at kommercialisere deres dybe faglige indsigt. Derfor betyder det enormt meget, at universitetet nu har mulighed for at huse nogle af sine egne spinout-virksomheder midt på campus, hvor de kan være tæt på fagmiljøerne og der, hvor den nyeste viden hele tiden produceres,” siger Claus Elsborg Olesen.

Professoren, der blandt andet er involveret i spinouts som Initiator Pharma, Sulis Therapeutics og NMD Pharma, håber på, at de nye faciliteter vil gøre springet nemmere for forskere, som overvejer at kaste sig ud i at starte virksomhed.

”I opstartsfasen vil det for mange life science-selskaber være yderst attraktivt at kunne flytte ind i fuldt funktionsdygtige laboratorier. Samtidig vil den centrale placering skabe optimale betingelser for at indgå samarbejder med forskerne på fx Institut for Biomedicin og Institut for Molekylærbiologi og Genetik og derved skabe synergi til gavn for alle parter,” forklarer innovationsprofessoren. 

Hvad tilbyder life science hubben?

  • Moderne faciliteter:
    600 m² nyistandsatte kontorer og laboratorier placeret ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik.
     
  • Avancerede laboratorier:
    Fem specialiserede laboratorier herunder cellelab samt et apparaturrum.
  • Adgang til specialiseret udstyr og faciliteter:
    Forskere får bl.a. adgang til elektronik- og mekanikværksted, musefaciliteter, core-faciliteter ved instituttet og in-house flydende kvælstof.
  • Kontorområde:
    Moderne kontorer inklusiv teknisk og administrativ support til medarbejdere.
  • Tæt samarbejde:
    Beliggenhed tæt på fakulteternes fagmiljøer og på The Kitchen, som tilbyder hjælp til forretningsudvikling inden for bl.a. kommercialisering og Intellectual Property. 

Vil du vide mere om Aarhus Universitets life science hub?

Besøg hjemmesiden
- eller tag direkte kontakt:

Specialkonsulent Jesper Friis Mortensen
Aarhus Universitet, Erhverv og Innovation
Telefon: 23 23 41 45
Mail: jfm@au.dk