Det betyder udflytningsaftalen for Health

På Health samlede interessen sig særligt om to uddannelser, da udflytningsaftalen blev offentliggjort i tirsdags. Aftalen slår fast, at Emdrups kandidatuddannelse i sygepleje fortsætter under Roskilde Universitet, og at planen om en ny tandlægeuddannelse er taget af bordet.

Som et led i den nye institutionsplan skal kandidatuddannelsen i sygepleje på Campus Emdrup frem over drives af Roskilde Universitet. Foto: Jørgen Weber

Der kommer ikke en ny tandlægeuddannelse til Nordjylland. Det står klart, efter den politiske aftale om udflytning af uddannelser blev fremlagt forleden.

I stedet for at etablere en ny tandlægeuddannelse i Hjørring har aftalepartierne besluttet at øremærke 125 mio. kr. på at øge optaget af tandlægestuderende på de to universiteter i Aarhus og København.

Derudover er der afsat 40 mio. kr., som skal anvendes til ’regionalisering af tandlægeuddannelsen’. Det fremgår nemlig også af aftalen, at der skal igangsættes et udviklingsarbejde med inddragelse af relevante universiteter, Sundhedsstyrelsen og branchen med henblik på øget regional forankring af tandlægeuddannelsen, så studerende kan tage dele af tandlægeuddannelsen de steder i landet, hvor der er mangel på tandlæger.

”Vi vil gerne indgå i en konstruktiv dialog om, hvordan vi sikrer det nødvendige antal tandlæger til hele Danmark og skaber en langsigtet, robust finansiering for den højt specialiserede uddannelse, tandlægeuddannelsen er”, siger dekan Anne-Mette Hvas.

Roskilde Universitet overtager uddannelse

Aftalen om udflytning betyder også, at Aarhus Universitets kandidatuddannelse i sygepleje i Emdrup bliver lukket.

Uddannelsen fortsætter dog i regi af Roskilde Universitet og bliver lokaliseret i Region Sjælland.

Overtagelsestidspunktet og den nærmere geografiske placering af uddannelsen er endnu ikke på plads, men der er lagt op til, at det vil blive besluttet i et samarbejde med Roskilde Universitet.

”Kandidatuddannelsen i sygepleje er en attraktiv og samfundsrelevant uddannelse, som både aftagere og studerende er glade for. Derfor ser vi frem til i den kommende tid at samarbejde med Roskilde Universitet om at videreføre uddannelsen med samme høje faglige niveau som i dag”, siger Anne-Mette Hvas.

Læs mere om den politiske aftale ”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark”: