Engelsk professor skal styrke epidemiologisk forskning

Institut for Klinisk Medicin har adjungeret professor Joe West, der kommer fra University of Nottingham. Han skal koble data fra danske og engelske sundhedsregistre og styrke forskningen i først og fremmest leversygdomme.

Professor Joe West har stor erfaring med epidemiologisk forskning baseret på de engelske sundhedsdata. Foto: Privat

Store kohortestudier giver et godt grundlag for et videre arbejde med nye anbefalinger til forebyggelse, diagnostik og behandling. I Danmark har vi meget detaljerede data fra hospitalsindlæggelser, som vi kobler med andre helbredsdata. Institut for Klinisk Medicin har ønsket at styrke den epidemiologiske forskning ved at anvende detaljerede data fra praktiserende læger i England og har derfor ansat Joe West fra University of Nottingham som adjungeret professor. Joe West skal bidrage til at gennemføre store kohortestudier, som netop kombinerer data fra danske og engelske sundhedsregistre.

Den engelske professor er specialist i lever- og tarmsygdomme og har stor erfaring med epidemiologisk forskning. Forskning i leverkræft og alkoholrelateret leversygdom bliver omdrejningspunktet for de første studier i samarbejde med klinisk professor Peter Jepsen, der også er tilknyttet Lever-, Mave- og Tarmsygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Forventningen er, at Joe West også vil bidrage til den epidemiologiske forskning på andre områder. Hans erfaringsområde tæller også graviditet, børns sundhed og blodsygdomme.

Kontakt

Klinisk professor og afdelingslæge Peter Jepsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Lever-, Mave- og Tarmsygdomme
Mobil: 29 31 44 66
Mail: pj@clin.au.dk