Hvordan ser fremtidens kræftbehandling ud?

Den nyeste viden inden for kræftforskning og -behandling er i fokus, når Det translationelle cancernetværk på Health inviterer patienter, pårørende, sundhedsprofessionelle, politikere, virksomheder og den brede offentlighed til Kræftforskningsaften 2025.

Den første Kræftforskningsaften løb af stablen i 2024 med cirka 500 tilmeldte gæster.
Den første Kræftforskningsaften løb af stablen i 2024 med cirka 500 tilmeldte gæster. Foto: Marjun Danielsen, AU Foto.

Til Kræftforskningsaften 2025 får du en unik mulighed for at komme helt tæt på nogle af landets skarpeste forskere og sundhedsprofessionelle, der arbejder med at udvikle nye teknologier og behandlingsmetoder i kampen mod kræft.

Arrangementet er rettet mod den brede offentlighed, men som medarbejder på Health eller Aarhus Universitetshospital er man mere end velkommen til at deltage – f.eks. i selskab med familie og venner.

Kræftforskningsaften 2025

Onsdag d. 30. april 2025
Kl. 17.30 - 21.15
Søauditorierne, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus

Aftenen byder på inspirerende oplæg om alt fra strålebehandling og molekylær diagnostik til forskning i sjældne kræftformer og fremtidens kræftbehandling uden kemoterapi.

Foruden faglige oplæg er der mulighed for at tale med forskere og patientforeninger om forebyggelse, behandlingsmuligheder og den nyeste forskning, der kan komme patienter til gavn. Forskere og patientforeninger står ved stande inddelt efter forskellige kræftdiagnoser.

Til Kræftforskningsaften 2025 kan du blandt andet blive klogere på:

  • Strålebehandling: Fremskridt inden for teknik, biologi og klinisk forskning
  • Forskning i sjældne kræftformer: Hvordan bidrager Aarhus til udviklingen?
  • Nye teknologier og prostatakræft: Hvordan kan molekylær forskning forbedre diagnostik og behandling? 
  • Fremtidens kræftbehandling: Kan man forestille sig en fremtid uden kemoterapi? 

Der er desuden indlagt en pause med kaffe, te og kage. Du kan se hele programmet på hjemmesiden her.

Arrangementet skydes i gang af dekan Anne-Mette Hvas fra Health samt forpersonerne for Det translationelle cancernetværk, professor Martin R. Jakobsen og klinisk lærestolsprofessor Signe Borgquist.

Deltagelse er gratis, men tilmelding sker efter 'først-til-mølle'-princippet. Du kan læse mere og tilmelde dig via Aarhus Universitets hjemmeside.

Det translationelle cancernetværk håber at se dig til en aften, hvor forskning og klinisk praksis går hånd i hånd om at skabe bedre behandling og en lysere fremtid for kræftpatienter i Danmark.

Kontakt

Netværkskoordinator Anja P. Einholm
Aarhus Universitet – Health
Telefon: 93 50 84 08
Mail: ape@au.dk