Lisa Gregersen Østergaard

Titel

Lektor

Primær tilknytning

Lisa Gregersen Østergaard

Fagområder

  • Rehabilitering
  • Ergoterapi
  • Komplekse interventioner
  • Praksisnær forskning
  • Sundhedsøkonomiske evalueringer

Kontaktinfo

Mailadresse

Profil

Jeg har en delt ansættelse mellem Aarhus Universitet og DEFACTUM, Region Midtjylland. Jeg er uddannet ergoterapeut med en kandidatgrad i sundhedsvidenskab og en ph.d. fra Aarhus Universitet. Mit primære forskningsfokus er udvikling og evaluering af komplekse interventioner i rehabilitering. Jeg leder forskningsprogrammet Sammen om Praksisnær Rehabiliteringsforskning sammen med professor Thomas Maribo. Jeg vejleder master- og ph.d.-studerende og er faglig leder for en forskergruppe ved DEFACTUM, der arbejder med praksisnære interventioner og sundhedsøkonomi.

Forskning

Jeg forsker i udvikling og evaluering af tværsektorielle og kommunale rehabiliterende interventioner, med fokus på samskabelse mellem praksis, forskning og uddannelse. Min forskning sigter mod at forbedre funktionsevne, aktivitetsudførelse og livskvalitet hos personer i rehabilitering samt øger den sociale lighed i sundhed. Jeg har solid erfaling med evaluering af effekt, omkostningseffekt og proces, hvilket sikre, at forskningsresultaterne både kan informere beslutningstagere og implementeres i praksis.

Uddannelse

Jeg underviser i metoder til at udvikle, teste, evaluere og implementere komplekse interventioner inden for forebyggelse og rehabilitering på Den Sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Min undervisning bygger på praksisnære eksempler og evidensbaserede metoder med fokus på at gøre de studerende i stand til at anvende forskningsresultater i praksis. Jeg vejleder både master- og ph.d.-studerende og har udviklet undervisningsmaterialer, der fremmer kritisk tænkning og selvstændig læring.

Samarbejder

Jeg samarbejder med kommuner, regioner, uddannelsesinstitutioner samt nationale og internationale forskere om udvikling og evaluering af interventioner, der bygger på både solid evidens og praksisnære behov. Jeg leder Forskningsprogrammet Sammen om Praksisnær Rehabiliteringsforskning (SPR) sammen med professor Thomas Maribo. SPR er et strategisk samarbejde mellem Aarhus Universitet, Region Midtjylland, VIA University College, Aarhus Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og Marselisborgcenteret.

Rådgivning

På baggrund af min forskning rådgiver jeg sundhedsorganisationer og beslutningstagere om udvikling af effektive og omkostningseffektive rehabiliteringsforløb. Jeg deltager aktivt i forskningsnetværk og faglige råd, hvor jeg bidrager med viden om sundhedsøkonomiske analyser og evidensbaserede metoder. Min rådgivning fokuserer på at skabe et stærkt beslutningsgrundlag for sundhedsvæsenet ved at fremme omkostningseffektive og bæredygtige løsninger.

Arbejdsområder

Mit primære ansvar er at udvikle og evaluere rehabiliteringsforløb med fokus på både effekt og omkostningseffektivitet. Jeg arbejder tæt sammen med kommuner, regioner og uddannelsesinstitutioner for at sikre, at forskningen udspringer af praksisnære behov. Som programleder for Sammen om Praksisnær Rehabiliteringsforskning arbejder jeg på at sikre, at forskningen sker i dialog med praksis, så resultaterne kan implementeres effektivt og skabe sammenhængende rehabiliteringsindsatser på tværs af sektorer.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle