Jeg er lektor i reproduktionsepidemiologi og bidrager med indsigt i hvad der påvirker menneskers reproduktive sundhed. Jeg undersøger blandt andet hvilke faktorer, der spiller ind på evnen til at opnå og gennemføre en graviditet, både dem vi selv kan gøre noget ved, og dem der kræver politisk handling.
Jeg har en kandidatgrad i human ernæring fra Københavns Universitet og en ph.d. i sundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet.
I min forskning anvender jeg epidemiologiske metoder til at analysere adfærdsmæssige, medicinske og miljømæssige faktorer, der kan påvirke fertilitet. Mit arbejde bygger på data fra et væld af kilder: danske sundhedsregistre, spørgeskemaer, biologiske prøver og aktivitetsmålere. Jeg har særligt fokus på at undersøge hvad der har betydning for at få et graviditetstab tidligt i graviditeten. Det langsigtede mål er at give mennesker bedre muligheder for at forstå og forbedre deres reproduktive sundhed.
Jeg underviser kandidat- og ph.d.-studerende i klinisk epidemiologi, hvor de lærer at designe og evaluere epidemiologiske studier. Med fokus på gruppearbejde og peer-feedback hjælper jeg de studerende med at styrke deres faglige fundament og skærpe deres forståelse af egne styrker og svagheder indenfor de pågældende emner.
Derudover er jeg engageret vejleder for flere speciale- og ph.d.-studerende og videnskabelige assistenter.
Jeg samarbejder tæt med en række nationale og internationale forskere, herunder det amerikansk-canadiske Pregnancy Study Online (PRESTO), en søsterundersøgelse der er designet og opbygget efter samme struktur som SnartForældre.dk. Dette partnerskab giver os mulighed for at belyse forskningsspørgsmål på tværs af kultur, etnicitet og geografi. PRESTO drives af forskere fra Boston University. Her samarbejder jeg med professor Lauren Wise, professor Elizabeth Hatch og professor Kenneth Rothman.
Jeg er daglig leder af forskningsprojektet SnartForældre.dk, en unik, langvarig undersøgelse af par, der forsøger at opnå graviditet uden brug af fertilitetsbehandling ved tilmelding. Siden 2007 har vi indsamlet værdifulde data gennem detaljerede spørgeskemaer, der dækker alt fra kost og søvn til kemikalieeksponering, medicinforbrug og mentalt helbred. Vi følger parrene tæt i op til et år mens de forsøger at opnå graviditet, og har løbende udført mindre delprojekter, som fx indsamling af blod- og urinprøver, brug af aktivitetsmålere og kortlægning af luftforurening. Derudover tilbyder vi mandlige deltagere at tage en sædprøve hjemme, hvilket giver os yderligere indsigt i mænds reproduktive helbred. Med SnartForældre.dk ønsker vi at belyse de små detaljer og store mønstre, der spiller en rolle, når par ønsker at blive forældre.