Som lektor i epidemiologi med særlig interesse for vaccinebivirkninger og endometriose fokuserer min forskning på de nationale sundhedsregistre og store nationale kohorteundersøgelser. Gennem mit arbejde ønsker jeg at afdække årsager til og konsekvenser af endometriose samt at øge vores forståelse af, hvilke formodede bivirkninger af vacciner der er reelle, og hvilke der kan forklares ved andre faktorer. Jeg er oprindeligt uddannet biolog og har en PhD i epidemiologi.
Jeg anvender epidemiologiske metoder til at undersøge årsager til og konsekvenser af endometriose samt potentielle bivirkninger af især HPV-vaccinen og COVID-19-vaccinen. Min forskning i endometriose bidrager til en større forståelse af en ofte overset kvindesygdom til gavn for både patienter og sundhedspersonale. Samtidig skaber min forskning i vaccinebivirkninger klarhed over, hvilke bivirkninger der er reelle, så borgere kan træffe informerede beslutninger om vaccination.
Jeg underviser i både basal og avanceret epidemiologi for bachelor- og kandidatstuderende på Folkesundhedsvidenskab. Gennem forelæsninger, holdundervisning og gruppearbejde har jeg som mål at styrke de studerendes evne til kritisk at vurdere den sundhedsvidenskabelige litteratur, samtidig med at de lærer at vælge den mest egnede metode til deres egne studier. Desuden har jeg bidraget til udviklingen af den lærebog, vi anvender på alle epidemiologikurser på instituttet.
Ud over at lede min forskningsgruppe er jeg kursusansvarlig og underviser på flere kurser på Folkesundhedsvidenskabsuddannelsen. Jeg har været co-PI og arbejdspakkeleder i et stort EU-projekt (FEMaLe – Finding Endometriosis using Machine Learning) og har været med til at etablere to omfattende kohorteundersøgelser (BivoVac og Cyklus2023). Derudover er jeg næstformand i Institutforum på Institut for Folkesundhed.