Nyheder

Anna Kirstine Winthereik forsvarer sin ph.d.-afhandling om det palliativ forløb hos døende fredag den 11. november 2016 på Aarhus Universitet.

09.11.2016 | Ph.d.-forsvar

Praktiserende læger gør en forskel i det palliative forløb hos døende patienter

Nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health sætter fokus på praktiserende lægers indsats ved palliativ behandling af svært syge patienter. Bag projektet står læge Anna Kirstine Winthereik, der forsvarer sin afhandling den 11. november 2016.

05.10.2016 | Priser

Tre talentfulde AU-forskere hædret med Friedrichs mindelegat

Hvert år uddeler Magda og Svend Aage Friederichs legatbestyrelse et antal legater til forskere, der har gjort en særlig indsats inden for almen medicin. Tre yngre AU-forskere løb i år med tre af legaterne.

31.08.2016 | Forskning

Raske giver ny viden om tidlige symptomer på kræft

Et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet bygger bro mellem sundhedsvidenskaben og antropologien. Projektet inddrager raske danskeres oplevelse af kroppen i hverdagen for at forstå, hvordan symptomer bliver til.

Foto: Colourbox

16.08.2016 | Forskning

Kræftpatienter vælger oftere at skifte praktiserende læge end andre patienter

Et nyt studie fra CaP har set nærmere på, hvor ofte kræftpatienter fravælger deres praktiserende læge under et kræftforløb.

Foto: Colourbox

12.08.2016 | Forskning

Nyt studie fra CaP om efteruddannelse i tidlig diagnostik af kræft

Efteruddannelse i tidlig diagnostik af kræft har optimeret alment praktiserende lægers vurdering af symptomatiske patienters risiko for kræft og holdning til, hvor mange af de kræftpakkehenviste patienter, der bør få en kræftdiagnose.

Foto: Colorbox

04.07.2016 | Forskning

Dårligt socialt stilledes egne indsatser for at leve et sundt liv overses

Sundhedsfremme og forebyggelse praktiseres forskelligt alt efter hvilken social klasse, man tilhører. Nyt studie fra CaP belyser dette emne i Medical Anthropology Quarterly.

Peter Vedsted

25.05.2016 | Forskningspolitik

Dårligt stillede kan ikke bare vælge at leve sundt

Det er en fejl, hvis man tror, at alle mennesker bare kan vælge at kvitte smøgerne, løbe en tur eller købe sundt ind, lyder det fra Peter Vedsted i den første af fire DR-udsendelser, der sætter fokus på uligheden i sundheden: "En syg forskel".

Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal stå i spidsen for et stort forskningsprojekt, hvor fokus er på   tidligere opsporing af tyk- og endetarmskræft.

12.01.2015 | Health

Millioner til forskning i tarmkræft

Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget 1,8 millioner til et nyt stort forskningsprojekt. Håbet er at sikre tidligere opsporing af tyk- og endetarmskræft, så flere patienter overlever

Klinisk lektor og læge Thomas Decker Christensen er en af forskerne bag undersøgelsen.

19.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Er mænd bedre til at styre deres egen behandling end kvinder?

Der er en lille overraskende forskel mellem kønnene i kvaliteten af selvstyret behandling med blodfortyndende medicin.

19.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Er mænd bedre til at styre deres egen behandling end kvinder?

Viser resultater 1 til 10 ud af 1014

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste