Aarhus Universitet får ny autisme-forsker

Amerikanske Diana Schendel er udnævnt professor med særlige opgaver på Institut for Folkesundhed og Center for Registerforskning ved Aarhus Universitet. Her skal hun fortsætte sit arbejde med at kortlægge faktorer, som kan være involveret i udviklingen af autisme.

17.06.2014 | Helle Horskjær Hansen

Diana Schendel fortsætter sin forskning i at kortlægge faktorer, der kan være involveret i udviklingen af autisme.

Diana Schendel fortsætter sin forskning i at kortlægge faktorer, der kan være involveret i udviklingen af autisme.

Et skøn er, at omkring 50.000 mennesker har autisme i Danmark, og hos en del er lidelsen ikke diagnosticeret. Antallet af mennesker, der bliver diagnosticeret med autisme er steget dramatisk over de seneste årtier, men årsagerne til lidelsen  er stadig ukendte. Autisme er en kompleks, kronisk lidelse, som kræver støtte fra familien og en tværfaglig behandlingsmæssig indsats.

Den nye professor MSO på Aarhus Universitet, Diana Schendel vil gerne give et svar på, hvorfor nogle børn udvikler autisme. Forskeren  er en del af Lundbeckfondens Initiativ for Integreret Psykiatrisk Forskning (iPSYCH), som blev skudt i gang i 2012, og er den hidtil største kortlægning af gener og andre faktorer, som kan betyde noget for, om man udvikler autisme og fem andre psykiatriske lidelser.

”Jeg er så privilegeret at være forsker i Danmark og på Aarhus Universitet. Her har vi omfattende dataregistre inden for psykiatrisk epidemiologi, og der er gode muligheder for både lokale og internationale samarbejder,” siger Diana Schendel.

Hun håber, at hendes forskning kan øge vores viden om autisme, klarlægge kendetegn ved personer, der er i størst risiko for at udvikle autisme og hvilke typer af faktorer, som øger risikoen.

Diana Schendel blev ansat på universitetet i 2013, og holder 30. juni 2014 sin tiltrædelsesforelæsning.

Yderligere oplysninger

Professor Diana Schendel
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed & Center for Registerforskning
Direkte telefon: 8716 5752
Mobiltelefon: 2162 7137
diana.schendel@ph.au.dk

Health, Navne