AU og AUH får ny lærestolsprofessor

Holger Jon Møller bliver 1. juli 2014 udnævnt til lærestolsprofessor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling. Afdelingen er den største af sin slags i Danmark og bliver i 2015 samlet i Skejby.

15.04.2014 | Helle Horskjær Hansen

Klinisk Biokemisk Afdeling bliver i foråret 2015  samlet i Skejby. Den afdeling er Holger Jon Møller blevet lærestolsprofessor for.

Klinisk Biokemisk Afdeling bliver i foråret 2015 samlet i Skejby. Den afdeling er Holger Jon Møller blevet lærestolsprofessor for.

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling får en ny lærestolsprofessor i Holger Jon Møller. Sammen med afdelingsledelsen vil Holger Jon Møller stå for planlægningen af den nye klinisk biokemiske afdeling. Afdelingen er i dag spredt på tre matrikler, men bliver i foråret 2015 samlet i Skejby.

”Afdelingen bliver trinvist samlet i nye fysiske rammer, og det vil give optimale muligheder for alle aspekter af afdelingens funktioner - forskning, udvikling, klinisk drift og uddannelse,” siger Holger Jon Møller, der skal stå i spidsen for at samle og videreudvikle afdelingens forskning i de nye rammer, og dermed får et særligt ansvar for at bevare kontinuitet og skabe synergi.

Holger Jon Møller bliver leder af afdelingens forskning og får det overordnede ansvar for undervisning af medicinstuderende og forskere. Han får et særligt ansvar for forskning og faglig udvikling indenfor specialet i hele regionen, blandt andet ved at koordinere aktiviteter og understøtte samarbejdsrelationer.

Afdelingen har i dag et meget aktivt forskningsmiljø med flere internationalt anerkendte forskergrupper, der arbejder med at udvikle diagnostiske muligheder indenfor blandt andet blodpropsygdomme, kræft, vitaminer og betændelsestilstande.

Den nye lærestolsprofessor fortsætter som overlæge på afdelingen hvor han skal stå for nogle af afdelingens højt-specialiserede kliniske funktioner, som diagnostisk rådgivning til hospitalets læger. 

Holger Jon Møller opnåede en kandidatgrad i medicin i 1990,en ph.d.-grad i 1997 og blev dr.med. i 2013 fra Aarhus Universitet. I 1999 blev han speciallæge i klinisk biokemi på Aarhus Universitetshospital og i 2001 overlæge det samme sted. Han blev lektor ved Aarhus Universitet i 2002.

Yderligere oplysninger

Klinisk lektor og lærestolsprofessor Holger Jon Møller
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling
Direkte telefon: 7846 3450
holger.jon.moller@ki.au.dk

Health