Ekspert i knæsmerter modtager millionbeløb

Ph.d.-studerende Michael Skovdal Rathleff beskæftiger sig med smerter i knæene hos børn og unge. For den forskning modtog han for nylig lidt over to millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd.

04.03.2014 | Anders Corydon Frederiksen

Michael Skovdal Rathleff, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, knæsmerter hos børn og unge, Det Frie Forskningsråd.

Bevillingsmodtager Michael Skovdal Rathleff fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Michael Skovdal Rathleff forsker i børn og unge med knæsmerter, og den forskning har Det Frie Forskningsråd valgt at støtte økonomisk med 2.040.816 kroner. Pengene skal gå til den videre forskning i knæsmerter.

”Bevillingen fra Det Frie Forskningsråd muliggør, at min forskergruppe og jeg kan fortsætte med vores forskning i børn og unge med knæsmerter. Helt konkret betyder det, at vi nu får mulighed for at besvare mange af de spørgsmål, som forskningen fra mit ph.d.-projekt har efterladt,” fortæller Michael Skovdal Rathleff.

De spørgsmål omfatter blandt andre, hvor mange unge, der har knæsmerter, hvor mange af dem, der udvikler kroniske smerter, samt hvordan de bedst bliver behandlet.

”Vores forskning viser, at cirka 30 procent af unge mellem 12 og 19 år lider af knæsmerter, og at omkring halvdelen af dem fortsat har knæsmerterne efter to år. Knæsmerter lader til at være et mere alvorligt problem end tidligere antaget af praktiserende læger og fysioterapeuter. Spørgsmålet er dog, hvorfor så mange fortsætter med at have knæsmerter, og hvad vi skal gøre ved dem,” fortæller Michael Skovdal Rathleff.

Gode fremtidsudsigter for børn og unge med lidelser i knæene

Michael Skovdal Rathleff vil sammen med sit forskerteam forsøge at forbedre diagnostikken for børn og unge med knæsmerter. Det kommer til at ske med hjælp fra nye billed- og smertediagnostiske metoder. Det åbner på samme tid op for en undersøgelse af effekten af en ny behandling, hvor patienten skærer ned på aktiviteter, der belaster knæene.

Samlet set vil Michael Skovdal Rathleffs forskerprojekt hjælpe med en bedre diagnostik samt en bedre behandling af børn og unge med knæsmerter.

Michael Skovdal Rathleff fik sammen med 24 andre forskere, heraf tre fra Aarhus Universitet, overrakt bevillingen den 13. februar 2014. Den fremtidige forskning vil blive udført på Aalborg Universitet.

Læs om de i alt fire Health-forskere i artiklen ”Aarhus-forskere modtager bevillinger fra Det Frie Forskningsråd”.

Michael Skovdal Rathleff er født den 25. maj 1983 i Grindsted.

Yderligere oplysninger

Fysioterapeut, ph.d.-studerende Michael Skovdal Rathleff
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Direkte telefon: 9932 1111
msr@sundhed.au.dk

Health, Navne , Institut for Klinisk Medicin