Ph.d.'er hædret for sin evne til at formidle

Eva Greibe fra Health har netop modtaget beskeden om, at hun er en af vinderne af Informations Ph.d. Cup 2014. Ph.d. Cup er en konkurrence i at formidle ny dansk forskning ud til en bredere offentlighed.

13.05.2014 | Helle Horskjær Hansen

Postdoc Eva Greibe, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling.

Postdoc Eva Greibe, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling.

Formidl din forskning, så den er forståelig. Det er kriteriet for at deltage i Ph.d. Cup. Og det har Eva Greibe altså gjort så overbevisende, at hun nu er en af de otte vindere af konkurrencen. En konkurrence, som er et samarbejde mellem Information, Lundbeckfonden, Danske Universiteter og DR.

Ifølge jurymedlem Anja Andersen, som er forsker i astrofysik, var det et svært udskillelsesforløb. De, som vandt, var helt exceptionelt gode til at formidle, hvad de lavede og forklare det med billeder, som var særligt interessante.

Postdoc Eva Greibe forsvarede i november 2013 sin ph.d.-afhandling, som viser, at niveauet af vitamin B12 i modermælken falder i månederne efter fødslen, og at barnet ved fire måneders-alderen ikke får nok vitamin til at dække dets behov.

”Forskning bliver først rigtig til viden, når den bliver formidlet til offentligheden. Den forskning, der ligger i skrivebordsskuffen, har ingen glæde af,” fortæller Eva Greibe og understreger, at det også er en udfordrende opgave at formidle kompleks sundhedsvidenskab.

”Det er en svær opgave at forklare noget kompliceret, så alle kan forstå det. Når jeg skal formidle til et bredere publikum, forsøger jeg at skære ned på brugen af fagudtryk, bruge eksempler fra hverdagen og bruge billedsprog,” siger hun.

Det er ikke første gang, Eva Greibe modtager hæder for sin forskning. I 2013 var hendes ph.d. et af de tre projekter, der fik den prestigefyldte Fogh Nielsen-pris, som uddeles hvert år på PhD Day ved Aarhus Universitet.

Eva Greibe og de syv øvrige vindere i årets Ph.d. Cup kåres ved et show i DR Koncerthuset søndag den 25. maj. Showet er programsat på DR2 den 9. juni.

Læs mere om Eva Greibes forskningsresultater i artiklen ”Brystbørn risikerer mangel på vigtigt vitamin”.

Læs mere om Informations Ph.d. Cup på Informations hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Postdoc Eva Greibe
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling
Direkte telefon: 7846 3018
greibe@ki.au.dk

Health, Navne , Institut for Klinisk Medicin