55 Folde ud/ind container

Folde ud/ind

Skab nye studiepladser – og gerne allerede efter sommerferien.

Sådan lød opfordringen fra regeringen og Folketinget til de videregående uddannelser i sidste uge. Bag ønsket ligger en forventning om, at coronakrisen vil få flere unge end sædvanlig til at søge ind på en videregående uddannelse – eksempelvis fordi de ikke kan afholde det planlagte sabbatår.

Aarhus Universitet har derfor arbejdet intensivt for at tilbyde flere unge en studieplads efter sommerferien, og det betyder foreløbig, at man ekstraordinært udbyder 539 flere studiepladser end sidste år. Pladserne fordeler sig med 231 på vores ingeniøruddannelser, 152 til vores naturvidenskabelige uddannelser, 147 til økonomiske uddannelser på Aarhus BSS, mens der kommer 9 ekstra pladser på det sundhedsvidenskabelige område.

”Jeg er glad for, at vi har kunnet agere hurtigt, så vi kan imødekomme ønskerne hos endnu flere af de mange unge, som lige nu overvejer at søge en studieplads. Det er positivt for de unge og for samfundet, idet vi har kunnet skabe ekstra pladser inden for områder, hvor der er høj efterspørgsel fra arbejdsmarkedet. Det drejer sig f.eks. om uddannelser inden for ingeniør- og digitaliseringsområdet”, siger rektor Brian Bech Nielsen.