"Her kan jeg bygge bro mellem laboratoriet og klinikken"
Hvordan er det at arbejde på Health, når man er ny, kommer udefra og lige er landet? Det har vi spurgt en række internationale kolleger fra fakultetets fem institutter om. Videnskabelig assistent Anushree Krishnamurthy fra Institut for Klinisk Medicin ser på fakultetet med friske øjne.

Hvem er Anushree Krishnamurthy?
Navn: Anushree Krishnamurthy
Født i: 2000
Baggrund: Født og opvokset i Indien
Stillingsbetegnelse: Videnskabelig assistent og kommende ph.d.-studerende på Institut for Klinisk Medicin og Afdeling for Nuklearmedicin og PET på Aarhus Universitetshospital.
Forskningsområde: Neurovidenskab og billeddiagnostik
Ansættelsestidspunkt: 2024
Tidligere ansættelse: Institute of Bioinformatics and Applied Biotechnology i Bengaluru, Indien.
Hvorfor søgte du et job hos Health?
Jeg har længe været interesseret i at kombinere avancerede neuroimaging-teknikker med klinisk forskning for at forstå sygdomme, der påvirker hjernen – særligt hos patienter med neurodegenerative lidelser. Healths fokus på tværfagligt samarbejde passer perfekt til mit mål om at omsætte billeddiagnostiske metoder til bedre patientbehandling.
På hvilken måde adskiller Health sig fra din tidligere arbejdsplads?
Professionelt tilbyder Health langt flere muligheder for tværfagligt samarbejde og for at omsætte forskning i Parkinsons til klinisk praksis. Det havde jeg ikke adgang til tidligere – i Indien, hvor jeg primært arbejdede med basalforskning. Socialt er jeg blevet en del af et varmt og imødekommende miljø, selvom det har været en ny oplevelse at navigere i danske normer, både de akademiske og de kulturelle.
Hvad vægter du højest i dit arbejdsliv?
For mig er det vigtigste at have frihed og ressourcer til at forfølge meningsfuld forskning, der bidrager til et større formål. Jeg føler mig heldig, fordi jeg har netop dét i en støttende ramme i professor Per Borghammers gruppe på Health med fremragende vejledning og samarbejde i min gruppe.
Hvad har overrasket dig mest som forskningsassistent på Health?
Jeg kommer fra en kultur, hvor der i min optik er en usund besættelse af arbejde, så det har overrasket og hjulpet mig meget at opleve den vægt, Health lægger på work-life balance – og hvor godt det går hånd i hånd med produktiviteten. Jeg kan nu langt bedre balancere mine personlige og professionelle forpligtelser.
Læs de andre afsnit i serien:
”Socialisér mest muligt med dine kolleger – det er mit bedste råd”
”Miljøet er også konkurrencepræget her, men jeg føler mig mere sikker”
”Health har skabt en kultur, hvor man konstant lærer af hinanden”
"Her tager professorer også imod feedback fra yngre forskere”
”Jeg tror på, at Pippi har ret og har ofte hendes citat i baghovedet”
Hvad er det bedste ved at gå på arbejde hos Health?
Professionelt elsker jeg at kunne sparre med dygtige kolleger. Det skaber en dialog, der integrerer mange perspektiver og gør det nemmere at finde løsninger. Socialt har det været meget givende at møde ligesindede, som jeg også kan omgås uden for arbejdet – det styrker både team-ånden og skaber gode venskaber.
Har du et yndlingssted – på instituttet eller i Aarhus?
Universitetsparken er et skønt sted at slappe af og koble af efter arbejde, især om sommeren. Jeg kan også godt lide at arbejde på Det Kgl. Bibliotek eller Dokk1. Begge steder har en rolig og fredfyldt atmosfære.
Hvad ville du gerne have vidst, inden du tiltrådte din nuværende stilling på Health?
Jeg ville ønske, jeg havde vidst, hvor tilgængelige og imødekommende folk på Health er, når det kommer til netværk og nye projektidéer – så var jeg måske søgt hertil meget tidligere.
Har du taget noget med dig fra dit tidligere arbejdsliv, som du gerne vil dele her?
Jeg kommer fra et tværfagligt miljø med en baggrund i både bioteknologi og bioinformatik, og det giver mig et solidt fundament i både beregningsmæssige og laboratoriebaserede teknikker. Jeg håber at kunne anvende denne brede viden i mit kommende ph.d.-projekt på Health og bidrage til det tværfaglige miljø, som fakultetet er så kendt for.
Har du et godt råd til (internationale) kolleger, der for nylig er blevet ansat på Health?
Vær proaktiv, når det gælder netværk. Tøv ikke med at tage kontakt til kolleger fra andre fagområder. Aarhus er et fantastisk sted til både faglige og sociale forbindelser, så grib de muligheder, der opstår for samarbejde og kulturudveksling. Og husk at deltage i arrangementer som eksempelvis Healths årlige fakultetsfest – det er en god anledning til at netværke og møde både danske og internationale kolleger.
Kontakt
Videnskabelig assistent og kommende ph.d.-studerende Anushree Krishnamurthy
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Nuklearmedicin og PET
Mail: anu-kmurthy@clin.au.dk