NOBEL LAUREATE TALK: Edvard Moser

Nobelpristager Edvard Moser gæster Aarhus Universitet med oplægget ”Neural network computation in space-coding cells of the entorhinal cortex”.

Oplysninger om arrangementet

Mandag 24. oktober 2022,  kl. 13:00 - 14:00

Aulaen (bygn. 1412)

Der er garanti for indsigt i hjerneforskning af allerhøjeste kaliber, når nobelpristager Edvard Moser fra Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU) i Trondheim gæster Aarhus Universitet til den tredje Nobel Laureate Talk i rækken.

Med oplægget ”Neural network computation in space-coding cells of the entorhinal cortex” fortæller Edvard Moser om sin opdagelse af den såkaldte gittercelle, der er afgørende for vores stedsans, og som gav ham Nobelprisen i 2014.

Edvard Moser har sammen med professor, dr. May-Britt Moser, også fra NTNU, og professor, dr. John O’Keefe fra University College London opdaget og kortlagt et positioneringssystem i hjernen, en slags indre GPS, som gør det muligt for os at orientere os i tid og rum. Deres nobelprisvindende forskning kan bidrage til at forklare, hvordan hukommelse skabes i hjernen, og hvorfor minder om hændelser ofte involverer associationer til rum eller steder, som minderne er forbundet med.

Arrangementet er åbent for alle med interesse for hjerneforskning, men kræver tilmelding - sidste frist er d. 10. oktober 2022.

Læs mere om Nobel Laureate Talk featuring Edvard Moser på fakultetets hjemmeside: https://health.au.dk/display/artikel/moed-nobelpristager-edvard-moser