Tre forskertalenter får bevilling til hjerte-kar-forskning

Tre unge hjerte-kreds-løbs-forskere fra Health får hver især over én million kroner af Danish Cardiovascular Academy til at styrke viden og forbedre behandlingsmuligheder inden for hjerte-kar-sygdom.

Maria Sofia Espejo, Henrik Laurits Bjerre og Sandra Hummelgaard, Foto: Lene Halgaard
Maria Sofia Espejo, Henrik Laurits Bjerre og Sandra Hummelgaard, Foto: Lene Halgaard

Tre unge forskere fra Health er blandt de 20 første modtagere af stipendier fra Danish Cardiovascular Academy. De tre forskningsprojekter om hhv. bikarbonat, hjerte-kar-komplikationer ved nyresygdom og implantater kan på hver sin måde forbedre fremtidens behandlingsmuligheder.

Maria Sofia Espejo modtager DKK 1.150.000 til et to-årigt postdoc-forskningsprojekt. Hun vil undersøge, hvorvidt koncentrationen af bikarbonat kan begrænse og beskytte mod hjerteiskæmi og udvikling af hjertesvigt.

Sandra Hummelgaard får 1.100.000 til et tre-årigt ph.d.-studium. Hun undersøger i sit projekt hjerte-kar-komplikationer, som er opstået i forbindelse med nyresygdom og håber at kunne forbedre behandlingen af nyresyge patienter med fokus på enzymet PCSK9.

Henrik Laurits Bjerre modtager 1.650.000 til et tre-årigt ph.d.-studium. Her undersøger han, hvordan moderne ledningsfri pacemakere kan anvendes til at optimere behandlingen af patienter med hjerterytmeforstyrrelser.

Danish Cardiovascular Academy har i deres første ud af fem uddelingsrunder modtaget 100 ansøgninger og udvalgt de 20 bedste projekter. Akademiet er støttet af Novo Nordisk Fonden og Hjerteforeningen.