Med en ansættelse, der er delt mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland, har jeg gennem mange år samarbejdet på tværs af forskning, uddannelse og klinisk praksis inden for forebyggelse og rehabilitering. Jeg forsker i biopsykosocial rehabilitering og funktionsevne i folkesundhed med fokus på kronikerområdet og mennesker i en socialt sårbar situation. Jeg er professor i rehabilitering, forskningsleder i DEFACTUM og uddannet fysioterapeut.
Jeg arbejder med anvendelsesorienteret forskning i forebyggelse og rehabilitering med særlig fokus på kronikerområdet.
Jeg har gennem en årrække arbejdet med, hvordan vi reducerer social ulighed i sundhed og undersøgt udbyttet af forebyggelses- og rehabiliteringsindsatser. Min forskning bidrager til, at mennesker i en social sårbar situation kan få samme effekt af indsatser som andre.
Jeg underviser i tværfaglig og tværsektoriel forebyggelse og rehabilitering på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. I min undervisning bruger jeg eksempler fra aktuelle studier og patientcases fra klinisk praksis. Jeg blander forelæsninger med praktiske øvelser, gruppearbejde og spørgsmål til de studerende.
Jeg bruger studie-spørgsmål, e-læring og peer-feedback til at støtte de studerendes læring, da feedback er en væsentlig kompetence for fremtidige sundhedsvidenskabelige fagfolk.
Jeg har ledet arbejdet med den danske Hvidbog om Rehabilitering (2022). Hvidbogen viser en dansk definition af rehabilitering og er godkendt af myndigheder, styrelser og brugerorganisationer på sundhedsområdet og det sociale område.
På baggrund af min forskning i forebyggelse og rehabilitering rådgiver jeg kommuner, regioner og styrelser med særlig vægt på, hvordan vi som system møder mennesker i en socialt sårbar situation. Jeg er forperson for forskningsudvalget i Dansk Selskab for Folkesundhed og deltager desuden i WHO-arbejdsgruppen 'Functioning and Disability Reference Group’ og er medlem af Rehabiliteringsforum Danmark og bestyrelsen for Sclerosehospitalerne i Danmark.
Jeg kombinerer mine akademiske uddannelser med min kliniske erfaring som fysioterapeut. Mit arbejdsfelt er klinisk praksis og forskning i rehabilitering. I de seneste år har jeg i mit kliniske arbejde fokuseret på hjerterehabilitering, hvilket har givet mig værdifuld erfaring med tværfagligt og tværsektorielt samarbejde og ikke mindst samarbejde med patienter og pårørende.
Jeg leder forskningsprogrammet 'Sammen om Praksisnær Rehabiliteringsforskning (SPR)’, der er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIA University College, Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen.